Besplatna registracija

GROMOVI KRENULI U ZIMSKE PRIPREME

Kategorija: Ostalo

Rukometaši Nexea započeli su pripreme za nastavak sezone.
Iako je kalendarski zima, proljetno ih je vrijeme izmamilo van pa je prozivka i prvi trening odrađen u našičkom parku.

„Krećemo s radom, puno je posla i pripremnih utakmica pred nama. Znamo svi što nas sve očekuje u nastavku sezone – jako puno utakmica EHF i SEHA Gazprom lige te Kup i doigravanje za prvaka Hrvatske. Nećemo biti kompletni na početku priprema jer nema reprezentativaca (Pilipović, Barišić Jaman, Leban, Horvat, Pavelić, Krolo op.a.) koji će nam se kasnije priključiti.“ – kaže Franjo Lelić koji je poveo Gromove u prvi trening 2018. godine.

Ivan Koncul i Marin Greganić bili su u juniorskoj odnosno kadetskoj reprezentaciji. Njih su se dvojica vratila u Našice i počinju s pripremama.

Ivan Koncul

„Odradili smo tri treninga i dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Jednu smo izgubili, jednu pobijedili. Novi stožer juniorske reprezentacije iskoristio je ovo okupljanje kako bi se bolje upoznali s ekipom te isprobali neke nove igrače. Sve skupa bilo je jako dobro. Za sada sve ide dobrim smjerom, još se trebamo kompletirati i uigrati pa vjerujem da ćemo na Europskom prvenstvu opet igrati jednu od važnijih uloga.“

Marin Greganić

„Trenirali smo prvo par dana u Ivaniću, ponavljali naše stalne akcije i prolaze. Nakon toga krenuli smo put Mađarske, slijedeća tri dana bili smo u malom mjestu Balatonboglar na turniru.
Prvu smo utakmicu igrali protiv Slovenije, pripremali smo za njih 6-0 i 5-1 obranu kao iznenađenje jer smo inače protiv njih igrali 3-2-1. Mijenjali smo te stilove obrane tijekom utakmice pa su nam Slovenci „poklonili“ nekoliko lopti što je u konačnici i dovelo do naše pobjede.
Nakon toga smo igrali protiv domaćina Mađarske. I oni su očekivali 3-2-1 obranu, ali smo mi igrali čvrstih 6-0. Vodili smo tijekom cijele utakmice i pokazali da ni oni nisu nepobjedivi jer prošli smo međusobni ogled izgubili deset razlike.
Najveća nam je prepreka bila Norveška, ali smo nakon dvije uvodne pobjede stvorili ogromno samopouzdanje. Borili smo se kao lavovi, igrali čvrsto u obrani uz dosta isključenja i na kraju pobijedili. Tri uvjerljive pobjede i prvo mjesto na turniru.
Protiv Slovenije sam odigrao svih 60 minuta, protiv Mađarske jedno poluvrijeme, a protiv Norveške 40 minuta. Jako sam zadovoljan.“

Uz puno treninga Gromove očekuje i pet pripremnih utakmica. Jedna atraktivna u Našicama, uz generalku u Szegedu.

Plan pripremnih utakmica:
10.01. Spačva-Nexe (Vinkovci, 18 sati)
17.01. Nexe-Csurgoi (Našice, 19 sati)
20.01. Csurgoi-Nexe (Csurgoi, 18 sati)
24.01. Komlo-Nexe (Komlo, 18 sati)
25.01. PICK Szeged-Nexe (Szeged, 13 sati)