Besplatna registracija

HVALA 2017., BILA SI KVALITETNA I ZANIMLJIVA!

Kategorija: Ostalo

Od srca Vam želimo zdravu, sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu!

Prvi dani siječnja obilježeni su i rekapitulacijama godine koja je prošla, a 365 dana 2017. bili su posebni za rukometni klub Nexe, njegove navijače i simpatizere.

Bila je ovo prva cjelovita kalendarska godina u kojoj je Hrvoje Horvat vodio prvu momčad, ali i sudjelovao u radu mlađih selekcija. Bila je ovo godina velikog napretka na terenu i tribinama. Ali i godina velikih promjena. Bila je to kvalitetna i zanimljiva 2017.godina.

Prvo završeno natjecanje prošle godine bila je SEHA Gazprom liga. Gromovi su, u nikad jačoj konkurenciji, osvojili sedmo mjesto. Prvak je bio Vardar koji je ovoj dodao i titulu prvaka Europe.

Nama najvažnije natjecanje bila je Premijer liga, a nakon uzbudljivih i neizvjesnih deset utakmica rukometaši Nexea ostvarili su cilj – postali su viceprvaci Hrvatske. Deveti put za redom! I na taj način osigurali novu sezonu u SEHA Gazprom ligi i EHF kupu.

I u Kupu smo došli do srebra. Nakon pobjeda protiv Spačve (osmina finala), Mladog rudara (četvrtfinale) i Varaždina (polufinale) jedini smo poraz doživjeli u finalu protiv PPD Zagreba. Prvi puta u povijesti pobjednika su odlučili sedmerci. Sedmerci do kojih nije trebalo ni doći. Puna umaška dvorana i ovacije Gromovima tijekom dodjele srebrnih medalja u usporedbi s petnaestak ljudi koji su ostali na dodjeli zlata nekoliko minuta kasnije. Javnost je svoje rekla.

Uslijedilo je ljeto velikih igračkih promjena.
Otišli su Nuić, Vegar, Halilković, Špiler, Lorger, Nenadić, Herceg, Božić Pavletić, Sakić.
Za novu su nam sezonu došli Leban, Lavrič, Tomić, Šipić, Jelinić, Buvinić, Pilipović, Koncul, Rotim, Jurić Grgić. Oporavio se Gadža.
Hrvoje Horvat je uz Franju Lelića, Mirka Krolu i Ninoslava Pavelića poveo Gromove u novu sezonu.

A tijek te nove sezone diktirale su, na žalost, ozljede. Uspjeli smo odigrati možda dvije utakmice u više-manje kompletnom sastavu.

Naglasak je ipak bio na EHF kupu, to nam je natjecanje bilo prioritet. Željeli smo ponovo u skupine male Lige prvaka. I uspjeli smo u tome. Nakon estonske Polve Serviti pao je i veliki danski Ribe Esbjerg. I zato će Gromovi proljeće čekati u Europi, u skupini s braniteljem naslova Goppingenom te finskim Cocksom i slovenskim Koprom. Još jedan odličan, zajednički uspjeh našeg kluba i navijača.

A navijači su tijekom 2017. godine bili nevjerojatni! I bolji nego smo se nadali. Posebice se to odnosi na drugi dio godine, na natjecateljsku sezonu 2017/18. Za sve utakmice SEHA Gazprom lige i EHF kupa tražila se ulaznica više. Podrška je bila sjajna. Sada će svima trebati puno truda kako bi nadmašili atmosferu s utakmica protiv Ribe Esbjerga, Vardara, Zagreba…
I da, treba to posebno naglasiti. Aktualni europski prvak Vardar gostovao je u Našicama. U službenoj utakmici. Aktualni europski prvak, dame i gospodo!

Prije godinu dana, na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, dres seniorske reprezentacije nosio je, tada još Grom, Josip Božić Pavletić. Ivan Sršen bio je blizu, u širem kadru tijekom prošlogodišnjih akcija.
A seniorsku reprezentaciju sada očekuje Europsko prvenstvo u Hrvatskoj. U stožeru su i naši treneri – Horvat, Krolo i Pavelić. Za Sloveniju će igrati Barišić Jaman i Leban, za Austriju Pilipović.
U juniorima je Koncul, u kadetima Greganić. I to je sigurno veliki uspjeh.

Prošle smo godine i humanitarno bili aktivni, možda i najaktivniji u skoro 59 godina postojanja kluba, kroz utakmice, ali i druge aktivnosti (našičkoj smo knjižnici u suradnji s Tatranom, Vardarom i Metalurgom darovali 800-tinjak knjiga).

Rukometni je klub Nexe i dalje glavni promotor našega grada i županije. Glas o Gromovima dopirao je do svakoga kutka Starog kontinenta. Pa i dalje i šire. Toga svi moramo biti svjesni, to je činjenica.

Mlađe selekcije, naši ponosni klinci, naša su budućnost. Svi su oni također zaslužni za uspjehe kluba jer oni su najvažniji dio naše priče. Bez njih nema perspektive. Prošle su godine uvelike kucali na vrata seniorske ekipe, neki od njih i igrali važne minute velikih natjecanja. Ne samo sudjelovali nego ravnopravno igrali. Toga će u budućnosti sigurno biti i više. Greganić, Poljak, Bolanča, Kovačević i Vulić sada su predvodnici tih generacija. Dolaze i drugi, još mlađi. I to je lijepo. To su stvari koje nas sve posebno vesele.

Rukometaši Nexea okupit će se 08. siječnja kada počinju pripreme za nastavak sezone. Za sada nas u pripremama očekuju utakmice protiv mađarskih prvoligaša Komla, Csurga i PICK Szegeda (detaljan je raspored objavljen na našoj web stranici).
Veljača i ožujak bit će u potpunosti ispunjeni utakmicama SEHA Gazprom lige i skupina EHF kupa. U travnju i svibnju počinje završni boj hrvatskog Kupa i prvenstva.
Uzbuđenja na pretek. I ponosa. I suza i radosti. I novih trenutaka za pamćenje.
Jer sve je to RK Nexe…