Besplatna registracija

In memoriam – ŽELJKO HORVAT „Žagi“

Kategorija: Ostalo

Dana 28.07.2019. godine prestalo je kucati srce Željka Horvata, popularno zvanog „Žagi“. Zašto, i otkuda, taj nadimak mnogima nije poznato, ali ima i onih koji to vrlo dobro znaju. Naime, u vrijeme kada je Željko igrao aktivan rukomet u Hrvatskoj je dobro poznat bio Zlatko Žagmeštar, koji je igrao istu poziciju kao i naš Željko i koji je igrom i šutovima podsjećao na njega.

 

Željko Horvat rođen je 05.06.1948. godine u Beljevini, a rukometom se počeo baviti već od mladih dana, točnije s 12 godina (1960.) u Partizanu (danas Nexe). Aktivno je igrao rukomet, s malim prekidima zbog fakultetskih obveza, skoro 10 godina, a nakon toga ostaje u rukometu kao trener gdje je vodio juniorsku ekipu, a jedno vrijeme i seniorsku. Od 1992. godine je u tijelima kluba, pretežno kao član uprave. Isto tako, jedan je od rijetkih, bolje reći jedini, iz njegove ili generacije prije, koji je bio aktivan do zadnjih dana svog života. Do posljednje utakmice koju je Nexe igrao, njegovo se mjesto u dvorani Kralja Tomislava uvije znalo, odmah uz rub terena gdje je svim srcem bodrio našičke rukometaše.
Osim što je bio dobro poznat u športskim krugovima, ne tako manji značaj njegovog rada bio je i u društvenom životu grada Našica. Bio je dugogodišnji gradski vijećnik Grada Našica kojeg su veoma cijenili u društveno – političkim krugovima, bez obzira na stranačku pripadnost. Za svoja sportska zalaganja, ali i sve ono što je učinio za grada Našice dobio je mnoga priznanja, a 2018. godine za dugogodišnji rad i doprinos razvoju športa Grada Našica i Osječko-Baranjske županije dobio je i priznanje Športske zajednice Osječko – Baranjske županije.

 

Ovim putem RK Nexe upućuje iskrenu sućut obitelji i prijateljima Željka Horvata.