Besplatna registracija

NAŠE ZLATO I SREBRO ZENICE

Kategorija: Ostalo

Osmi Međunarodni rukometni turnir prijateljstva u Zenici okupio je 14 ekipa s 500-tinjak rukometaša u četiri kategorije.
Rukometni klub Nexe predstavljale su selekcije 2000/01. i 2004/05. godišta koje su vodili njihovi treneri Ivan Tomičić i Zoran Krivošija.
Nakon tri dana velikih borbi i odličnih utakmica mladi su se Gromovi vratili kućama s dvije medalje.
Oni mlađi okitili su se zlatom, a stariji srebrom.
Velike čestitke i jednima i drugima, ovo je odličan početak nove godine. Bravo!!

Zoran Krivošija (RK Nexe, 2004/05.godište)

Dječaci 2004/05. dominantno i suvereno osvojili su zlato na turniru u Zenici!
U grupnoj smo fazi redom bili bolji od Đakova, HRK Zrinjskog i domaćina Čelik juniora. U polufinalu smo igrali protiv Krim Olimpije iz Slovenije i, uz ogromnu pomoć naših navijača, roditelja, domaće publike te prijatelja iz Mostara i njihovih ekipa, pobijedili i prošli u finale. Tu nas je čekala momčad Bosne iz Visokog koja je 2016.godine bila prvak BiH u svom uzrastu, a finale turnira u Zenici igrali su i prošle godine. Uz sve navedeno, dječaci iz Visokog imali su prednost u brojnosti svojih navijača, ali je ona potrajala vrlo kratko. Naši su igrači igrali odlično i na svoju stranu privukli neutralni dio publike iz ostalih klubova koji nas je, naravno uz naše navijače i roditelje, odveo do zlata. Za to su se naši dječaci znojili i radili, sanjali su biti pobjednici, a sada su to i postali!
Osim zlata, u našoj momčadi imamo i najboljeg igrača i strijelca Josipa Kolarića te najboljeg vratara Bodina Hrkaća. Ovaj nas uspjeh ne smije zadovoljiti, već sutra nastavljamo s još kvalitetnijim treninzima i ispravljanjem tehničkih i taktičkih nedostataka. Nastavljamo i pripreme za naše prvenstvo gdje ponovo želimo doći na završni turnir pa i ući u 10 najboljih u Hrvatskoj. Čestitam mojim igračima na odličnim igrama. Od sveg srca zahvaljujem roditeljima i našoj logistici. Posebno hvala našim starijim dečkima i treneru Ivanu Tomičiću i Damiru Knežiću na podršci i savjetima. Ovo je naš zajednički uspjeh. Obje su naše momčadi dostojno prezentirale naš klub, grad i domovinu. Bio je to divan vikend!

Ivan Tomičić (RK Nexe, 2000/01. godište)

Bio je ovo odličan turnir za moju ekipu. Odigrali smo pet odličnih utakmica i eto poskliznuli se na zadnjoj stepenici protiv Krim Olimpije. Za mene je ovo srebro zlatnog sjaja, veliki uspjeh i dobar motiv i poticaj za daljnji rad. Uz naše domaće dečke, na turnir smo poveli i Filipa Mataiju iz Slatine i Tina Kužea iz Osijeka kojima je ovo također bilo novo i kvalitetno iskustvo te im se zahvaljujem i ovim putem. Iako ne volim pojedinačna isticanja, moram naglasiti nagradu za najboljeg vratara koju je uvjerljivo uzeo Ivan Poljak te nagradu za najboljeg strijelca koju je zaslužio Bruno Ćuić. Posebna zahvala ide roditeljima koji su bili uz nas u Zenici. Veliko hvala našim prijateljima iz Čelik juniora na odličnoj organizaciji turnira. A posebna čestitka treneru Krivošiji i njegovim dečkima na osvojenom zlatu u kategoriji 2004/05. godišta.

  • rk nexe
  • rk nexe
  • rk nexe
  • rk nexe
  • rk nexe