Besplatna registracija

Prava drama, ali još jedna pobjeda naših Gromova

Kategorija: SEHA Gazprom liga

Nexe vs Izviđač 24:23 (13:13)

Rukometaši RK Nexea danas su odigrali drugo kolo SEHA Gazprom lige te ostvarili novu pobjedu.

U vrlo dramatičnoj utakmici naši dečki pobijedili su domaći sastav Izviđač iz Ljubuškog te tako nakon PPD Zagreba osigurali nove bodove. Koliko je utakmica bila teška i neizvjesna možemo vidjeti i iz statističkih podataka u kojima su se posebno istaknuli golmani na obje strane.

SEHA GAZPROM liga, 2. Kolo, Dvorana Ljubuški
RK IZVIĐAČ – RK NEXE 23:24 (13:13)

RK IZVIĐAČ:
Pavlak 1, Miličević 2, Alilović 2, Bečić 2, Čutura 1, Vukšić, Anđelić (13 obrana), Kvesić, Vukić, Maretić 2, Kaluđerović 5, Muhović, Kordić 3, Šoljić, Mišetić, Delić 5
Trener: Mario Bjeliš

RK NEXE:
Šipić 4, Gadža, Leban 4, Eter 1, Zrnić 5, Mrđenović, Barišić Jaman 4, Car (8 obrana), Buvinić 2, Radovanović (3 obrane), Greganić, Vida, Lončar, Lavrič, Tomić, Vozab 4
Trener: Hrvoje Horvat

SEDMERCI: Izviđač 3/3 (Delić 3/3), Nexe 2/2 (Zrnić 2/2)

ISKLJUČENJA: Izviđač 10 minuta (Alilović, Čutura, Vukić, Šoljić, Delić), Nexe 6 minuta (Mrđenović 2+2, Barišić Jaman)

Tijek prvog poluvremena

Nexe nije dobro započeo utakmicu protiv Izviđača iz Ljubuškog. U 4 minuti domaćini su vodili već s čak 4:0 te iako smo imali stvarno lijepih prilika, golman Izviđača Anđelić  bio je uvijek na pravom mjestu. Naši igrači prvi gol daju tek u 6 minuti te smanjuju na 4:1., a na krilima našeg golmana Cara i njegovim obranama Nexe polako dolazi k sebi te naš iskusni Vedran Zrnić smanjuje na 4:2. Nažalost, ponovo imamo pauzu u zabijanju golova, što koristi Izviđač te zabija preko Kordića, a nakon njega i Alilovića za 6:2. U tom trenutku trener Nexea Hrvoje Horvat zove minutu odmora i kao da se u tome trenutku sve okreće i utakmica lomi. Patrik Leban i Marin Šipić zabijaju nekoliko golova, a Moreno Car zatvara svoja vrata i Izviđač punih 10 minuta ne zabija niti jedan gol. To naši Gromovi koriste i odlaze na 6:8. Nakon toga golovi padaju na obje strane, te uz nakon nekoliko lijepih obrana Cara i Anđelića na poluvrijeme se odlazi s 13:13.

Tijek drugog poluvremena

Drugo poluvrijeme započinje u sličnom ozračju kao što je bilo prvo, s dosta obrana i dosta grešaka na obje strane. Ipak, naši igrači polako preuzimaju kontrolu i uz nekoliko lijepih obrana našeg golmana Radovanovića, dolazimo do +3 i na semaforu 17:20 za Nexe. Nakon te razlike u golovima, domaći trener Mario Bjeliš zove minutu odmora i to rezultira pritiskom domaćih te smanjenje na 20:21. U tome trenutku u igru ulazi Tomi Vozab i zabija za +2 za Nexe, ali uzvrača ubrzo Kordić te smanjuje na +1 za Nexe. Nakon nekoliko grešaka na obje strane, u 54 minuti Kaluđerević zabija za novo izjednačenje i u tom trenutku naš trener Hrvoje Horvat zove minutu odmora. Nakon nekoliko uputa koje su treneri uputili svojim igračima, golovi padaju tek pred sami kraj utakmice. Vrlo važne golove zabijaju Tomi Vozab i Albin Eter za Nexe te jedan gol daje i domaći igrač Duje Maretić za Izviđač pa se doslovno u zadnjih 9 sekundi utakmice odlučuje pobjednik. Ipak, uz malo sreće naš golman Mihailo Radovanović brani i tako RK Nexe ostvaruje još jednu vrlo važnu pobjedu i nove bodove u SEHA Gazprom ligi.

Ovom prilikom još jednom čestitamo igračima na osvojenim bodovima.