Besplatna registracija

NOVI GROM – IVAN VIDA

Kategorija: Ostalo

Počeo je prijelazni rok i u naš klub je stiglo prvo pojačanje Ivan Vida.

Ivan Vida rođen je 14.3.1995, godine, visok je 185 cm i igra na poziciji desnog krila.

Porazgovarali smo s Ivanom o njegovim motivima za dolazak u RK Nexe i dosadašnjoj karijeri.

Kako to da si se odlučio za dolazak u RK Nexe?

Nakon puno godina provedenih u RK Dubravi od mlađih dobnih skupina i igranja Premijer lige zadnjih 6 godina, dobio sam želju i priliku za korak naprijed, iskorak napraviti u rukometnom smislu. Nexe se pokazao kao jedna jako dobra opcija pošto je jedan od hrvatskih klubova koji igra SEHA ligu i EHF kup. Uspjeli smo se dogovoriti i to me iskreno veseli, a vjerujem kako je to najbolja opcija za mene. Stvarno sam sretan zbog ove prilike koju sam dobio.

Što bi istaknuo kao najbolji dio rukometne karijere do sada?

Tijekom kadetskih i juniorskih dana nastupao sam za kadetsku i juniorsku reprezentaciju. Osvojili smo srebro na svjetskom kadetskom prvenstvu u Mađarskoj 2013. godine. U Dubravi zadnjih 6 godina igramo Ligu za prvaka i došli smo na sami vrh hrvatskog rukometa. Ova sezona je bila posebno uspješna jer smo osvojili treće mjesto već drugu godinu za redom. Igrali smo i EHF kup, došli smo do trećeg pretkola što je bio i povijesni uspjeh kluba. To nitko nije očekivao i to bila jedan veliki uspjeh igrati protiv Saint-Raphaela ovogodišnjeg finalista EHF kupa.

Koliko poznaš svoje buduće suigrače u rukometnom klubu Nexe?

Poznam dosta igrača od prije iz Premijer lige, a tu je i Vedran Zrnić koji je igrao za reprezentaciju, a znam i ostatak ekipe RK Nexea. Isto tako jedan od razloga mog prelaska u Nexe je i taj što je tu Hrvoje Horvat koji je u Dubravi isto bio dugo trener. Tu smo se upoznali i znam dobro njegov način rada. Tu se otvorila prilika suradnje tako da sam se čuo s njim i sve smo se dogovorili. Veselim se prilici za naš ponovni zajednički radu u novom klubu.

Kako će ti biti doseliti iz velikog u naš mali gradić Našice?

Znam otprilike koliko ima stanovnika, a dobio sam od RK Dubrave na poklon knjigu Našice moj grad. Tako da sam uspio nešto pročitati i saznati o Gradu Našicama, povijesti grada i životu u Našicama. U svakom slučaju željno iščekujem vidjeti kako će to izgledati, uzbuđen sam i veselim se tome.

Što znaš o navijačima rukometnog kluba Nexe?

Da, puno puta sam čuo sam za našičke navijače i znam da je u Našicama odlična atmosfera na utakmicama. To je isto bio jedan veliki motiv za doći u Našice, igrati pred punom dvoranom, što daje jedan dodatni elan igraču.