Besplatna registracija

BILO JE USPJEŠNO, ZANIMLJIVO, NAPETO I KORISNO

Kategorija: SEHA Gazprom liga

Nakon odigranih 18 utakmica SEHA Gazprom lige došlo je vrijeme osvrta na šestu sezonu ovog natjecanja.
S kapetanom Nexea Markom Mrđenovićem smo i započeli priču o ovoj sezoni, red je na isti je način i završiti.

Pa, krećemo…

Tri su utakmice ostale do završetka prvog dijela SEHA Gazprom lige. Nakon toga uslijedit će još završni turnir četiri najbolje momčadi kojim ujedno završava šesta sezone jedne od najboljih rukometnih liga svijeta.
Utakmice Izviđač-Vardar (14.03.), Tatran-PPD Zagreb (14.03.) i PPD Zagreb-Meshkov (16.03.) donose odgovore tko će biti posljednji sudionik F4 turnira koji se igra u Brestu (Vardar, Veszprem i PPD Zagreb su već unutra) te tko će biti treći, a tko četvrti na kraju. Vardar je sigurno broj 1, Veszprem siguran na poziciji broj dva. Bjelorusima treba bod iz Zagreba kako bi pretekli Celje na četvrtom mjestu. PPD Zagrebu pobjeda u Prešovu donosi sigurno treće mjesto i Veszprem u polufinalu.
No, za to još ima vremena.

Rukometaši Nexea u sezoni 2016/17 osvojili su sedmo mjesto.

Mislim kako smo ostvarili rezultat u skladu s očekivanjima. Mogli smo bolje u nekim situacijama, mogli smo možda uloviti još pokoji bod. Tu prvenstveno mislim na utakmicu protiv Tatrana u Našicama. Izgubili smo jedno mjesto u odnosnu na ranije sezone, ali liga je ove godine bila puno jača. Borili smo se za šesto mjesto do samoga kraja, na kraju su dva gola odlučila na stranu Gorenja. Sve u svemu – dobro je.

Lošija gol razlika u ogledima s Gorenjem oduzela nam je šestu poziciju. Iza nas su ostali Metalurg, Tatran i Izviđač.
Gromovi su osvojili 18 bodova iz isto toliko utakmica uz 5 pobjeda, 3 remija i 10 poraza. Od tih 18 bodova 11 smo osvojili protiv momčadi koje su na tablici završile iza nas, a 7 je došlo u utakmicama protiv bolje plasiranih klubova.
Dva smo puta bili bolji od prvaka Bosne i Hercegovine, a jednom smo slavili u dvobojima s Meshkovom, Gorenjem i Metalurgom. Bod je ostvaren u utakmicama protiv Veszprema, Tatrana i Metalurga.
Vardar, PPD Zagreb i Celje dva su nas puta pobijedili.
U red sjajnih rezultata sigurno ulazi pobjeda protiv Meshkova i remi s Veszpremom u Našicama.
Neugodno iznenađenje sigurno je bio domaći poraz od Tatran Prešova.

Nismo na dnu, to je najvažnije. A liga iz godine u godinu napreduje, postaje sve jača i zahtjevnija. S obzirom na budžet i igrački kadar mislim kako smo opravdali i zadovoljili očekivanja.

Prvih je osam utakmica vodio Zdenko Kordi. I osvojio 7 bodova.
Počevši s gostovanjem u Prešovu, novi trener Hrvoje Horvat u 10 je utakmica upisao 11 bodova.
Iako je sedmo mjesto lagani pad u odnosu na prije, ne smijemo zaboraviti kako je, ulaskom slovenskih klubova, liga ove sezone bila jača nego ikada.
Veseli nas i minutaža koju su, posebice u drugom dijelu lige, dobili mladi igrači Vešligaj, Manci Mičević, Dundović, Ivanković, Greganić, Bolanča. Igrali su i protiv najjačih. I to vrlo uspješno!
Tako je bilo na terenu.

A na tribinama je ostvaren najveći uspjeh sezone.

Veliku smo pobjedu ostvarili na tribinama, pogotovo u zadnje vrijeme. Navijačima se svidio novi sistem igre, prepoznali su kvalitetu i dolazili u velikom broju na utakmice u Našicama. Nama igračima to je iznimno važno i jako nam je drago zbog toga. Uz podršku naših navijača uvijek je lakše prebroditi krizu u igri, a i svi tada dajemo apsolutni maksimum. Pa i više od toga. Veliki nam je to dodatni motiv i, ponavljam, jako smo sretni kada je dvorana puna.

Tako kaže kapetan. Tako to i je, svi se u potpunosti slažemo s tim.
Na devet domaćih utakmica, prema službenim SEHA zapisnicima, kroz našičku športsku dvoranu prošlo je ukupno 19.527 navijača/gledatelja. U prosjeku to je 2.169 ljudi po utakmici. Pa, to je fantastično!! Zar ne?
U većem su nam broju dolazili i navijači Veszprema, Celja, Gorenja, Izviđača…navijači koji su popravili i promete gradskih kafića i suvernirnica.
Svaka je utakmica rukometnog kluba Nexe, i u Našicama i vani, izravno prenošena na Arena sportu. Svi su mediji pisali i govorili o nama, detalji s utakmica obišli su cijelu Majku Zemlju. Onaj Zrnićev sedmerac u Skopju protiv Vardara došao je i do Sjedinjenih država, na web cijenjenog i poznatog Sports Illustrateda.

I tako…bilo je uspješno, zanimljivo, napeto i korisno.
Uživali smo.
I jedva čekamo slijedeću sezonu SEHA Gazprom lige.