Besplatna registracija

HOMELAND CLASSICO

Kategorija: premijer liga

Športska dvorana Trešnjevka, popularna Kutija šibica, sutra će biti poprište novog Derbija Domovine.
To je ujedno i slobodni prijevod naslova teksta kojeg je u neformalnom razgovoru jutros, pripremajući se za praćenje utakmice, predložio kolega sa Sky Newsa.
Prvi ovogodišnji u Ligi za prvaka, još nas jedan očekuje u svibnju u Našicama, nadamo se i u Umagu u finalu Kupa.
I Nexe i PPD Zagreb u ligu su krenuli pobjedama što se uostalom i očekivalo od dva najbolja kluba Hrvatske.
Sutrašnji domaćin bio je bolji od Gorice, a Gromovi su uvjerljivo u Našicama svladali vinkovačku Spačvu.
Svi više-manje znaju sve o svakome pa nepoznanica ne bi trebalo biti u sutrašnjem derbiju.
Na tom su tragu i razmišljanja našeg trenera i desnog krila…

Hrvoje Horvat

Idemo skroz neopterećeni na utakmicu. Odigrali smo solidno protiv Spačve i takvu igru, uz poboljšanja, želimo pokazati i u nastavku prvenstva. Trenutačno nam ozljeda kapetana Mrđenovića remeti koncepciju obrane. No, ostali su igrači spremni i očekujem nastavak dobrih igara iz priprema i prvog kola Lige za prvaka.
Idemo polako, iz kola u kolo, od protivnika do protivnika. Nitko nije slučajno u Ligi za prvaka, sve su momčadi to ostvarile dobrom igrom i kvalitetom. Bit će jako zanimljivo do kraja.

Josip Božić Pavletić

Sutra ne očekujemo laganu utakmicu, naravno. Moramo se pokazati u najboljem svjetlu i moramo dati sve od sebe kako bi se nečemu nadali. Svaku utakmicu idemo sto posto pa ćemo vidjeti što će biti na kraju. Nadamo se najboljem. Kvalitetno smo se pripremali, treniramo stalno, jako i dobro. Krenuli smo maksimalno ozbiljno u Ligu za prvaka, o tome najbolje govori rezultat prve utakmice. Sutrašnja nam utakmica nije ništa drukčija od bilo koje druge. Možda su nam važnije neke druge utakmice koje ćemo igrati u gostima, ali i sutra idemo maksimalno ozbiljno i angažirano.

Napomenimo kako je Jopa na popisu novog izbornika Line Červara za pripreme koje će reprezentacija odraditi u Poreču od 01. do 07. svibnja.
Pozvani su i bivši Gromovi Alen Blažević, Tin Kontrec, Krešimir Kozina, Šime Ivić i Sandro Obranović.

Jučer je operiran Ante Gadža. Prednji križni koljena, ako ste zaboravili. Kirurzi su zadovoljni, zadovoljan je i Antimon koji već danas izlazi iz bolnice. A od petka kreće rehabilitacija…

I zaključimo priču o utakmici PPD Zagreb-Nexe…ista se igra sutra (četvrtak) na već spomenutom mjestu s početkom u 19 sati.
Domaćin nas je obavijestio i o mogućem prijenosu utakmice na Hrvatskoj televiziji. Čekamo potvrdu informacije…