Besplatna registracija

Danas je na rasporedu još jedna prijateljska utakmica – RK Rudar vs RK Nexe

Kategorija: Ostalo

U sklopu prijateljsko – pripremnih utakmica Gromovi su jučer „odradili” još jednu u nizu i to u Zagrebu na gostovanju kod rukometnog kluba Dubrava. Tako su nadvisili domaćine rezultatom 31:22 i pokazali jednu dobru igru koja će se, zasigurno, nastaviti i u utakmicama koje slijede. Danas je na rasporedu i gostovanje u Samoboru kod domaćina RK Rudar i s pravom možemo očekivati pobjedu Gromova.

Svakako veseli i povratak našeg Marija Tomića u redove RK Nexe nakon dvomjesečnih obaveza u katarskoj reprezentaciji, a svoja razmišljanja o budućim utakmicama i iskustva s katarskom reprezentacijom nam je podijelio u nastavku članka.

„Nakon dva mjeseca sam ponovno s mojom ekipom i jučerašnja utakmica mi je dobrodošla zbog uigravanja za predstojeće službene utakmice idućeg mjeseca. Tako nam već u ponedjeljak predstoji gostovanje u Slovačkoj u 7. kolu SEHA Gazprom lige protiv domaćina RK Tatran, a 16. 11. igramo kod kuće u 3. pretkolu EHF kupa protiv, uvijek neugodne, Benfice. Također će nam dobro doći i današnja utakmica protiv RK Rudara iz Samobora koji slavi 60. godina postojanja kluba. Malo ću se i osvrnuti na protekli period koji sam proveo u reprezentaciji Katara. Naime, bilo je dosta naporno tih dva mjeseca priprema, dobro smo trenirali i htjeli smo ispuniti cilj koji smo si zacrtali na samom početku. Ali, spletom nesretnih okolnosti, nismo uspjeli ostvariti željeni rezultat, a to je bio odlazak na Olimpijske igre. Pokušat ćemo popraviti dojam na Azijskom prvenstvu koje počinje u siječnju iduće godine. Što se treniranja i same igre tiče nema puno razlike između „našeg” i „njihovog” rukometa. Jedinu razliku sam primjetio u popularnosti sporta općenito – naime, svi sportovi, a ne samo rukomet su manje popularni nego kod nas, jedino je veća posječenost na reprezentativnim utakmicama.

Također sam i popratio ovih nekoliko službenih utakmica RK Nexe, čuo sam se i s dečkima i mogu slobodno reći da igra izgleda bolje i kompaktnije no što je bila u početku. Šteta je i to što se ne možemo kompletirati zbog ozljeda, ali se nadam u utakmicama koje slijede da ćemo svi biti treneru na raspolaganju sa stopostotnom spremnošću. Svi znamo što nas očekuje, a to je već spomenuta utakmica sa RK Tatran iz Prešova i, mogu slobodno reći, vrhunac ovog dijela sezone – dvije utakmice s portugalskom Benficom. Bit ćemo spremni za sve što je pred nama i vjerujem u daljnji prolazak mojih Gromova. I za kraj bih se zahvalio mom klubu, treneru, stručnom stožeru, predsjedniku kluba te svojim suigračima na dvomjesečno izbivanje iz kluba, odnosno, vrijeme provedeno u Kataru. Malo koji klub bi mi tako izašao u susret.”

7. kolo SEHA Gazprom lige u kojem RK Nexe igra protiv RK Tatran možete pogledati u ponedjeljak, 4. 11., na Arena Sport 2 kanalu od 18:30 sati.