Dobar posao u Švedskoj

Ugodno je, dan nakon velike pobjede rukometaša NEXE-a u švedskom Alingsåsu, čitati naslove internetskih portala i novina. Svima je zajednički nazivnik velika pobjeda RK NEXE na otvaranju grupne faze izuzetno jake EHF Euro lige. A ona to zaista i jest, pogotovo ako se zna pod kakvim su okolnostima igrači i članovi stručnog stožera otputovali u Švedsku.

Nakon saznanja da su četvorica igrača pozitivna na korona virus, misli su se svima naglo prebacile s rukometa na rezultate testiranja i boravak u izolaciji, kako ne bi došlo do daljnjeg širenja virusa u slučaju da je još netko od igrača pozitivan. Na svu sreću, testovi su pokazali negativne vrijednosti, pa se unatoč nekim preporukama epidemiologa ipak otputovalo.

Čarter letom iz Zagreba za Göteborg, pa autobusom do vrlo ugodnog Oijared Resorta, hotela koji je zapravo veliki golf centar. Okružen šumama i jezerima i nepreglednim golf terenima, hotel je ponudio upravo ono što je svima trebalo. Odlične uvjete i prije svega mir, kako bi se misli ponovno mogle usmjeriti prema onome zbog čega se i došlo – rukometnoj utakmici.

Trener Hrvoje Horvat pomno je pripremao svoje igrače za jučerašnju utakmicu i unatoč činjenici da mu nedostaje pet vrlo bitnih igrača, optimizam je bio na vrlo visokoj razini. Nakon utakmice, samo je potvrdio ono o čemu je u pripremi za sraz sa Šveđanima govorio svojim igračima:

Bila je to zaista velika, momčadska pobjeda, u kojoj su ponovno morali stradavati živci svih ljubitelja našičke ekipe. Utakmica je mogla biti riješena već u ranijoj fazi, no ovako je možda i slađe.

Janko Kević proglašen je za najboljeg igrača susreta. U pobjedu je ugradio 8 pogodaka, hrpu asistencija te četiri sedmerca bez promašaja. Svi koji iole nešto znaju o rukometu, znaju na koji način igraju Skandinavci, tako da se Cvebina taktika pokazalo apsolutno točnom:

Ključnu ulogu u sinoćnjoj pobjedi imao je i naš vratarski dvojac Car – Radovanović. Podijelili su posao i odradili ga na najbolji mogući način. Moreno je fantastično otvorio utakmicu i nanizao 9 obrana, a Mihailo je obranio dva sedmerca Šveđanima i skinuo nekoliko ključnih lopti u samoj završnici utakmice:

Kratak predah, pa smo u utorak ponovno zajedno u našoj dvorani u drugom kolu protiv turskog Beşiktaş Aygaza u 18,45.