Pobjeda u Zagrebu – Dubrava – NEXE 31:37 (17:22)

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 8.kolo

RK Dubrava – RK NEXE  31:27 (17:22)

SD Dubrava, Zagreb

Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek)

Delegat: Boris Čačić (Zagreb)

RK Dubrava: Ivanković 11, Bahtijarević 2, Sunajko, Mandić 1, Šalić 2, Turčić 2, Lisac 2, Vučelić 1, Godec 6, Malbašić 2, Marković (4 obrane),  Šafranko,  Obradović, Grahovac (1 obrana), Kaštelan 1, Patrk 1

Trener: Krešo Ivanković

RK Nexe: Mileta 7, Barišić Jaman 2, Buvinić 2, Car (5 obrana), Radovanović (7 obrana), Jelinić 4, Vida 2, Blažević, Severec 3, Pešić, Kević 8, Rodin 2, Tomić 1, Jaganjac, Markušić 2, Pribetić 4

Trener: Branko Tamše

Sedmerci:   RK Nexe 3/3, Dubrava 0/0

Isključenja: NEXE 4 minute (Blažević 2′, Pešić 2′); Dubrava 2 minute (Šalić 2′)

Večeras smo na gostovanju u Zagrebu ostvarili šestu pobjedu u Ligi za prvaka protiv vrlo dobre ekipe Dubrave.

Domaćin je pogotkom mladog Ante Ivankovića (do kraja susreta postigao je 11 pogodaka) poveo na samom otvaranju utakmice i bila je to jedina prednost Veprova večeras. Gromovi već u idućem napadu poravnavaju preko Kevića, a ubrzo i prelaze u vodstvo pogotkom Milete, koje do kraja susreta nisu ispuštali. Upravo su Keva (8) i Mileta (7) bili naši najefikasniji igrači večeras, ali veseli nas i efikasnost ostalih igrača večeras – bili smo raznosvrsni u napadu sa svih pozicija. Nakon dugo vremena proradio je i Buvinić, koji je je danas morao odraditi veći dio utakmice na desnom boku. Na žalost, ostali smo bez Matea Rodina koji je u 13. minuti vrlo neugodno ozljedio koljeno i sa strepnjom čekamo rezultate magnetne rezonance – nadajmo se da nije ono najgore.

Veliki peh za cijelu ekipu, a posebno za Rodu, koji je do večeras djelovao strašno sigurno  i prepun samopuzdanja igrao na vrhunskoj razini. Nimalo ugodno nije bilo treneru i igračima ispratiti Matea koji je s terena u bolnom grču izašao uz pomoć liječničke službe. I to je dio sporta, onaj ružniji na žalost, no život ide dalje i ostatak ekipe je večeras odigrao, posebice u drugom dijelu utakmice, još jače i efikasnije baš za Rodu.

Trener Branko Tamše koristio je sve igrače, jer treba zadržati svježinu za tekme koje slijede. Već u petak na svom terenu dočekujemo Varaždin, nema puno vremena za odmor i regeneraciju.

Upisali smo nove bodove, napunili se novom dozom samopouzdanja i zadovoljni se vraćamo u Našice. Svi osim Matea, kojemu želimo što brži oporavak i povratak na teren. Nije mu ovo prva ozljeda u karijeri, vratit će se Roda još jači, ipak su to geni kameni!

  • rk nexe
  • rk nexe
  • rk nexe
  • rk nexe
  • rk nexe
  • rk nexe
  • rk nexe
  • rk nexe
  • rk nexe