Ekipe mladih Gromova protekli vikend odigrale službene utakmice

Vikend iza nas bio je u znaku mlađih ekipa rukometnog kluba Nexe. Susrete su odigrale ekipe trenera Ivana Tomičića. Nexe 2 u subotu je u 4. kolu 2. HRL Istok gostovao u Slavonskom Brodu gdje je zabilježio drugi poraz ove sezone rezultatom 37:32, dok je Nexe 3 jučer gostovao u Tenji, te ostvario treću pobjedu u 3. kolu 3. HRL Istok rezultatom 25:36.

Ove utakmice opet su bile povod za razgovor s trenerom Tomičićem koji je otkrio razlog poraza protiv RK Brod, a nije krio ni zadovoljstvo igrom Nexe 3.

“Kako započeti ovaj izvještaj, a da ne ispadne da kukamo?! Ovu utakmicu nazvao bih “mladost protiv iskustva” ili “golobradi dečkići protiv bradonja”.

Sami uvod u utakmicu nije bio obećavajući, neki igrači u izolaciji, sitne povrijede, zubobolja – kada se sve zbroji, bez 6 igrača.

No, sam taj podatak izvukao je dodatan motiv kod mojih igrača da idu iznad svojih mogućnosti.

Napadački i trkački bili smo dobri, što govori podatak o 32 zabijena gola, ali ono što u ovoj utakmici nije išlo je obrana – primili smo 37 golova i tu dolazimo do iskustva domaćina.

Iskoristili su svaku našu zaigranost i nestrpljivost u obrani. Mi smo 40 minuta imali kontrolu utakmice, ali onda u toj brzini dolazi do nekoliko tehničkih grešaka i domaćini okreću utakmicu, te kažnjavaju svaku našu brzopletost.

Utakmicu smo završili sa samo 5 različitih strijelaca, iako smo odradili dobru rotaciju, i to može biti podatak koji je razlog poraza.

Ako su ovakvi porazi cijena odrastanja, onda ga potpisujem!

Dečkima čestitke za igru u napadu, a igranje u obrani smo već “prožvakali”.

Čestitke i dečkima iz Broda na fer i korektnoj utakmici.” – izjavio je trener Tomičić nakon subotnje utakmice, te se osvrnuo s nekoliko riječi na dvoboj Nexe 3 u gostima kod Tenje.

“Još jedna trkački dobra utakmica je iza nas.

Domaćini nisu imali rješenja za tempo koji smo držali svih 60 minuta.

U prvom dijelu obrana je bila malo slabija, ali drugo poluvrijeme smo i taj segment posložili.

Dobri vratari, brza krila, kreativni i šuterski raspoloženi vanjski igrači – i dalje ovu ligu koristimo za maksimalnu rotaciju, ne gledajući semafor, nego sebe i način igre kojem težimo.

Također, čestitke svim sudionicima na fer i korektnoj utakmici.”