Gromovi u Portugalu sutra protiv ABC de Braga

EHF Euro ligaMonday, 04. December 2023.

Samo nekoliko sati nakon prvenstvene utakmice 12. kola Premijerke koja je odigrana u Našicama u subotu, Gromovi su krenuli na dug put za Portugal, gdje će sutra odigrati utakmicu posljednjeg 6. kola grupne faze EHF Europske lige protiv ABC de Brage. Let iz Zagreba za Porto preko Amsterdama, gdje je ekipa provela nešto više od pet sati, protekao je u redu, unatoč dosta velikim problemima u zračnom prometu i brojnim otkazanim letovima uslijed lošeg vremena. Po dolasku u Bragu i smještaja u hotelu, ekipa je kratko odmorila i odradila nešto lakši večernji trening u maloj dvorani koja se nalazi u neposrednoj blizini multifunkcionalnog stadiona Estadio 1° de Maio. Utakmica će biti odigrana sutra s početkom u 19,45 minuta po lokalnom vremenu, odnosno u 20,45 po našem vremenu . Unatoč dugom i napornom putovanju, ozračje u ekipi je jako dobro, dečki su odlično raspoloženi i odlučni u namjeri da grupnu fazu EHF Europske lige zaključe s još jednom pobjedom. Ekipa će i večeras odraditi trening u istoj dvorani, a sutra prije podne trening je u SC Braga Areni u kojoj će biti odigrana utakmica.

Trener Branko Tamše dobro je proanalizirao portugalsku momčad i ovako najavio sutrašnju  tekmu:

“Hvala Bogu, put je prošao u redu iako sam bio vrlo zabrinut s obzirom na veliki broj otkazanih letova i loše vrijeme. Odlukom Uprave našeg kluba došli smo u Portugal jedan dan ranije nego obično kako bismo se što prije regenerirali i prilagodili i mislim da je to vrlo dobro. Utakmica nema rezultatski značaj niti za nas niti za njih, no sigurno da želimo ostvariti novu pobjedu zbog prestiža, ali i zbog renomea našeg kluba, tako da ćemo sutra dati sve od sebe da ovu fazu natjecanja zaključimo s pobjedom. Braga je jako dobra i neugodna ekipa, imaju super iskusnog vratara koji brani jako dobro. Igraju svoju prepoznatljivu obranu 5-1, ponekad i 3-2-1, a nije im strano ponekad zaigrati i 3-3 u obrani, sve u svemu malo drugačije u odnosu na ostale ekipe s kojima smo igrali ali pripremamo se za to. U Našicama smo odigrali odličnu utakmicu protiv njih pa se nadam da ćemo to ponoviti i ovdje u Portugalu. Cilj je odigrati jako u obrani od prve minute, sjeckati njihovu igru u napadu i pokušati razbijati njihov ritam, a onda s brzom tranzicijom lopte u napadu biti što efikasniji. Braga ima dobre vanjske igrače, brza i vrlo efikasna krila i vrlo snažnog pivota koji radi jako puno “nereda” na crti, tako da će nam trebati maksimalna koncentracija svih 60 minuta. Polusezona se bliži kraju, dečki su sigurno pomalo i umorni, igramo u žestokom ritmu uz dosta putovanja, imamo malo problema i sa sitnim ozljedama, no svi su oni profesionalci i sigurno će uložiti i zadnji atom snage kako bismo ostvarili novu pobjedu.”

Optimističan ali i oprezan uoči sutrašnje tekme bio je i naš kapetan Ivan Sršen:

“Došli smo dan ranije u Portugal kako bismo se što prije regenerirali i pripremili za sutrašnju utakmicu koja nema rezultatski značaj, no za nas je izuzetno važna. Kako zbog samopouzdanja cijele momčadi, tako i zbog samo kluba i želimo sutra pobijediti kako bismo nastavili naš pobjednički niz. Dobro smo proučili igru Brage, danas imamo još jednu video analizu i trening, sutra prije podne treniramo u Areni u kojoj će biti odigrana utakmica i nadam se pozitivnom ishodu. Ekipa je spremna, svi smo dobro raspoloženi, što je uostalom uvijek i bio zaštitni znak ove ekipe i sigurno da bi pobjeda sutra bio šlag na tortu za ovaj prvi dio sezone u EHF Europskoj ligi. Braga je vrlo dobra momčad, igraju specifičnu 5-1 obranu koju ćemo morati vrlo strpljivo i precizno napadati, a u obrani pokušati biti što konkretniji kako bismo onda iz dobre obrane maksimalno iskoristili naše najjače oružje, a to su kontre i polukontre iz kojih postižemo lagane golove. Bilo bi jako dobro čim prije prelomiti utakmicu i staviti ju pod našu kontrolu.”

Izravan prijenos utakmice je na sportskom kanalu Arena Sport 2. Sretno Gromovi!

Keywords

ABC de Braga
Branko Tamše
EHF Eurospka liga
Ivan Sršen
RK Nexe
Share with friends