Gromovi u Slovačkoj

VijestiMonday, 13. November 2023.

Druga postaja mini turneje na koju su Gromovi krenuli u petak je Považska Bystrica u Slovačkoj, gdje nas sutra očekuje utakmica trećeg kola EHF Europske lige. Ekipa i stručni stožer u Slovačku su stigli u nedjelju navečer, a nakon potrebnog odmora,  danas je odrađena video analiza i večernji trening u dvorani u kojoj će sutra s početkom u 20,45 h biti odigrana utakmica. Ekipa Považske Bystrice vraća se u drugo po jačini europsko rukometno natjecanje nakon 16 godina izbivanja i vraćaju se u velikom stilu. Aktualni prvaci Slovačke prekinuli su 15-godišnju dominaciju Tatran Prešova i nakon osvajanja titule u domaćem prvenstvu okreću se izazovima koje donosi eminentno europsko rukometno natjecanje. Prema riječima kapetana momčadi Ladislava Kovačina, njihov najveći motiv ove sezone je potvrditi prošlosezonski uspjeh i i obraniti titulu prvaka u domaćem prvenstvu, a na europskoj rukometnoj sceni  kroz utakmice s izuzetno jakim i renomiranim protivnicima,
pomaknuti se još korak naprijed uz stjecanje ogromnog iskustva. Ekipu vodi Václav Straka koji je na klupi još od 2013. godine, a ovog su ljeta u klub došla tri nova igrača: Simon
Machac, Nemanja Žiković i Lukas Galik.

Slovaci su nakon dva odigrana kola posljednjeplasirana ekipa u Grupi D bez ijednog osvojenog boda, no trener Branko Tamše upozorava kako to uopće ne treba biti mjerilo:

Branko Tamše, trener: „U Slovačku smo stigli nakon dugog puta, pa nam je najprije trebao kvalitetan odmor, a nakon toga i dobra analiza i priprema za utakmicu. Ovo nam je prvo gostovanje ove sezone i sigurno će to biti specifična utakmica. Gostujemo kod momčadi koja je izgubila u prva dva kola, za razliku od nas koji imamo dvije pobjede, ali te činjenice neće biti nimalo bitne. Považska Bystrica je dobra momčad, imaju jako dobro posloženu vanjsku liniju, igraju brz rukomet s puno kontri i polukontri. Igrat će pred domaćom publikom i sigurno će željeti opravdati plasman svoje mjesto u grupnoj fazi EHF europske lige. Naš zadatak je odigrati onako kako smo igrali do sada i pokušati nastaviti pobjednički niz. Morat ćemo biti strpljivi i koncentrirani svih 60 minuta, a ukoliko igrači ispoštuju sve ono što smo dogovorili u pripremama za ovu utakmicu, ne bi trebalo biti problema.”

Manuel Štrlek: “Očekujemo tešku utakmicu, jer mislim da su njihova dva poraza malo nerealna, oni su sigurno bolja ekipa nego što pokazuju rezultati. Mislim da sve ovisi o nama, ako budemo pravi i ponovimo  igru koju smo prikazali u dosadašnjem dijelu sezone, prednost bi trebala biti na našoj strani. Prije svega trebamo igrati čvrsto u obrani i nametnuti visok tempo. Sigurno imamo nešto više igrača za rotaciju od slovačke momčadi i to bi trebala biti naša prednost.”

Utakmica počinje u 20,45 h, a izravan prijenos možete pratiti na sportskom kanalu Arena Sport 1.

Keywords

Branko Tamše
EHF Europska liga
Manuel Štrlek
RK Nexe
Share with friends