Gromovi zamrzli Rudare na -15 -RK NEXE – RK Rudar 42:27 (21:17)

Paket24 Premijer ligaSaturday, 02. December 2023.

Paket24 Premijer liga-LigaB, 12. kolo

RK NEXE – RK Rudar 42:27 (21:17)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: Nikola Knežević, Dalibor Tunuković (Vrpolje)

Delegat: Gordan Vukušić (Zagreb)

RK NEXE: Kuzmanović, Račić 2, Bakić 2, Vejin 3, Marguč 4, Sršen 5, Radovanović (12 obrana), M. Moslavac 2, Jotić, Manci Mičević, Velkavrh 6, Bezjak 2, Štrlek 4, Tomić 3, Melić 4, Pribetić 4

Trener: Branko Tamše

RK Rudar: Gošić (9 obrana(1 sedmerac), Glivetić 10, Škiljan, Barišić Jaman 2, Gaća 2, Trčak, Lencović 4, Štajnkler 1, Grgečić, M. Bartolić, Kasap, Šalić 1, G. Bartolić 3, Lopac 4, Ćosić

Trener: Alen Dujmić

Sedmerci: NEXE: 6/7; Rudar: 4/4

Isključenja: NEXE: 8 minuta (Račić 2′,2′, Bakić 2′, Moslavac 2′); Rudar: 10 minuta (Glivetić 2′, Škiljan 2′, Štajnkler 2′, Lopac 2′,2′)

Rukometna subota bila je vrlo uspješna za obje naše momčadi koje su ostvarile uvjerljive pobjede u prvenstvenim susretima. Nakon što su mladi Gromovi u 12. kolu s 34:24 deklasirali ekipu Siska u 12. kolu 1. HRLM sjever, na teren sportske dvorane OŠ kralja Tomislava izašla je naša prva momčda koja je u 12. kolu Premijerke ugostila mladu i poletnu ekipu Rudara iz Ruda. Gromovi su bili uvjerljivi i na kraju slavili s visokih 15 pogodaka prednosti, no mladi su se Rudari odlično držali prvih trideset minuta. Dug i naporan put ostavio je traga na našim igračima koji su nešto slabije ušli u utakmicu, no vrlo su brzo ulovili ritam. Imali su gosti u dva navrata i prednost od dva pogotka, no njihovo veselje nije dugo trajalo. Do kraja prvog dijela prednost za domaću ekipu narasla je na četiri pogotka.

U nastavku utakmice osjetno bolja i pokretljivija igra u obrani omogućila je vrlo brzo odvajanje na dvoznamenkastu prednost. Serijom 8:2 Gromovi su se u 41. minuti odvojili na 29:19 i do kraja susreta mirno kontrolirali utakmicu povećavši na koncu razliku na više nego uvjerljivih +15. Trener Branko Tamše izrotirao je momčad kako bi sačuvao svježinu za ono što slijedi i što je najvažnije nitko se nije ozlijedio. Gromovi već noćas, naime, kreću na put za Portugal gdje ih u utorak očekuje utakmica posljednjeg 6. kola grupne faze EHF europske lige. Utakmica koja nema rezultatsku važnost, ali sigurno je  želja cijele ekipe zaključiti grupnu fazu novom pobjedom. Odmah po povratku u Hrvatsku Gromovi kreću na put u Kaštele gdje će u petak odigrati prvenstvenu utakmicu 13. kola Premijerke protiv domaćeg RK Ribola Kaštela. Dečki sretan put i sretno u Bragi!

Keywords

Alen Dujmić
Andraž Velkavrh
Branko Tamše
Paket24 Premijer liga
RK Nexe
RK Rudar
Vito Glivetić
Share with friends