Pobjeda protiv Veprova iz Dubrave – NEXE – Dubrava 35:28 (19:12)

Paket24 Premijer ligaWednesday, 08. November 2023.

Paket24 Premijer liga – Liga B, 10. kolo

RK NEXE – RK Dubrava 35:28 (19:12)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: Domagoj Jukić, Davor Milasković (Osijek)

Delegat: Vladimir Sokol (Novi Marof)

RK NEXE: Bakić 6, Vejin, Marguč 5, Car (4 obrane), Sršen 1, Radovanović (4 obrane), M. Moslavac 1, Jotić 2, Manci Mičević 4, Velkavrh, Bezjak 1, Štrlek 2, L. Moslavac 7, Tomić 3, Melić, Pribetić 3

Trener: Branko Tamše

RK Dubrava: Matov (4 obrane), Čupić, Barbić 3, Delić 1, Zovak 1, Tkalec, Markoci Petreković 1, Molc 3, Lisac 8, Preglej 2, Tomšić, Bjeliš 6, Botić, Obradović, Vujović (8 obrana/1 sedmerac), Knežić 3

Trener: Krešo Ivanković

Sedmerci: NEXE: 1/2; Dubrava: 2/2

Isključenja: NEXE: 6 minuta ( Sršen 2′, L. Moslavac 2′, Tomić 2′); Dubrava: 4 minute (Obradović 2′,2′)

Rutinski i bez velike dramaturgije Gromovi su večeras upisali nove bodove svladavši mladu i perspektivnu ekipu Dubrave. Nakon vrlo žustrog otvaranja gosti su već u 7. minuti imali zaostatak od 4 pogotka (5:1), a Gromovi su u vrlo sličnom ritmu nastavili igrati tijekom cijelog prvog dijela susreta. Šlag na tortu u samoj završnici prvog dijela postavio je Aleksandar Bakić atraktivnim pogotkom iz “cepelina” koji mu je s drugog krila bacio Fahrudin Melić. Na odmor se otišlo sa sedam pogodaka viška uz dosta rotacija u našoj momčadi.

U nastavku  ponovno dobro otvaranje Gromova koji su u 38. minuti zaokružili vodstvo na dvoznamenkastih +10 (24:14) uz tri vrlo efektna pogotka Borne Manci Mičevića, koji je uz vrlo dobar angažman u obrani, večeras bio i pucački raspoložen postigavši ukupno četiri pogotka. Trener Tamše nastavio je rotirati momčad, a u 46. minuti u igru je ušao i mlađi brat Moslavac koji je vrlo dobro iskoristio dobivenu minutažu. Uspio je Matko zabiti i pogodak, a ono što posebno veseli je vrlo dobra igra u obrani. Uz nešto nepotrebnih tehničkih pogrešaka i prebrzih realizacija u napadu, ekipa Dubrave je serijom 6:1 uspjela smanjiti visokih 11 pogodaka prednosti (32:26), no za neku ozbiljniju prijetnju trebalo je ipak puno više. Gromovi su rutiniramo iskontrolirali utakmicu do kraja i upisali nove bodove.

Slijedi gostovanje u Poreču, u subotu 11. studenog u redovitom 9. kolu Premijerke, nakon čega će ekipa i stručni stožer krenuti na put za Slovačku gdje nas u utorak 14. studenog očekuje dvoboj s Považskom Bystricom. Ekipa sretno !

 

Keywords

Branko Tamše
Krešo Ivanković
Paket24 Premijer liga
RK Dubrava
RK Nexe
Share with friends