Rutinska pobjeda na gostovanju u Kutini – Moslavina – NEXE 26:41 (11:22)

hrvatski kupWednesday, 07. February 2024.

Kup Hrvatske, 1/8 finala

RK Moslavina – RK NEXE 26:41 (11:22)

SC Kutina, gledatelja: 500

Suci: Filip Skendrović i Dominik Trčak (Samobor)

Delegat: Anto Josić (Zagreb)

RK Moslavina: Gorčan (2 obrane), Malec 1, Vozab 2, Krndelj 1, Šehić 4, Horvat 1, Lukes 3, Purić 1 (2 obrane), Vusić 3, Daničić 1, Zakić 3, Mihaljević 2, Negran, Markušić 4, Lukačec, Kristić (6 obrana)

Trener: Dražen Požar

RK NEXE: Kuzmanović (10 obrana/1 sedmerac), Račić 5, Bakić 10, Hromin 1, Vejin, Marguč, Car 3 (7 obrana/1 sedmerac), Sršen 3, Manci Mičević, Velkavrh, Gadža 4, Bezjak, Štrlek 4, Tomić 2, Cohen 6, Melić 3

Trener: Branko Tamše

Rutinska pobjeda u prvoj službenoj utakmici u ovoj godini na gostovanju u Kutini u osmini finala Kupa Hrvatske. Bila je to zapravo dobra trening utakmica uoči puno većeg izazova koji nas očekuje u utorak u Našicama na otvaranju drugog kruga EHF Europske lige protiv švedskog Sävehofa.

U vrlo lijepoj atmosferi Sportskog centra Kutina, Gromovi su od prvog sučevog zvižduka krenuli odlučno protiv domaće ekipe koja se osjetno pojačala uoči nastavka Paket24 Premijer lige. Kutinjani će nastojati u Ligi za opstanak zadržati status Premijerligaša, no prolazak u četvrtfinale Kupa ostat će im tek pusta želja. Najavio je to odmah na samom početku utakmice naš reprezentativni vratar Kuzmanović obranivši sedmerac domaćem igraču, a do kraja susreta Kuzma je nanizao još devet obrana. Odličan učinak imao je i njegov kolega Moreno Car koji je upisao sedam obrana uz također jedan obranjen sedmerac, a uz to je Moreno postigao i tri pogotka uz stopostotni učinak! Bez većih su problema Gromovi povećavali prednost koja je u 13. minuti iznosila pet pogodaka (9:14), a u 25. minuti Bakić iz cepelina na dodavanje Melića zabija za okruglih +10 (8:18). Na odmor se otišlo s 11 pogodaka viška (11:22), a u nastavku uz dosta rotacija naši su igrači bez problema održavali i povećavali prednost i rutinski priveli utakmicu kraju s uvjerljivih 26:41. U igri smo danas vidjeli i povratnika u našu momčad Antu Gadžu koji je četiri puta tresao mrežu domaće ekipe uz stopostotan učinak, baš kao i Marko Račić koji je postigao pet i kapetan Ivan Sršen koji je zabio tri pogotka bez promašaja. Naš najefikasniji igrač večeras bio je Aleksandar Bakić sa 11 postignutih pogodaka dok je najefikasniji igrač u domaćoj ekipi bio nekadašnji Grom Dorian Markušić sa 6 postignutih pogodaka. Iskrene čestitke ekipi Moslavine na fair-playu i velike pohvale publici i njihovim vjernim navijačima koji su još jednom napravili sjajnu atmosferu. Po završetku utakmice srdačno su pozdravili naše igrače koji su još neko vrijeme strpljivo pozirali za brojne selfije.

Ekipa će sutra malo predahnuti, no već u petak kreću pripreme za prvu europsku utakmicu u utorak. Nabavite ulaznice na vrijeme i vidimo se u dvorani, naravno da Gromovi ponovno očekuju glasnu podršku s tribina.

Foto: RK Moslavina

 

Keywords

Hrvatski rukometni Kup
RK Moslavina
RK Nexe
Share with friends