Besplatna registracija

Gromovi se nisu uspjeli domoći finala SEHA Gazprom lige – PPD Zagreb vs RK Nexe 28:23 (15:11)

Kategorija: SEHA Gazprom liga

Prva utakmica Final foura SEHA Gazprom lige odigrana je između PPD Zagreba i RK Nexe. Na vrlo agresivne Zagrebaše, pogotovo u obrani, naši Gromovi nisu dobro reagirali te je pobjeda, a i finale SEHE otišlo Zagrebu s rezultatom 28:23 (15:11).

Ipak, moramo čestitati Gromovima i naglasiti kako je RK Nexe dao sve od sebe kako bi Zagreb ponovo pao kao i na početku sezone u Našicama. Nažalost, sam početak nije bio dobar, Zagreb je stekao 3 gola razlike na samom početku utakmice i takvu prednost uspio je održati do samog kraja. U nekoliko navrata naši su se Gromovi uspjeli približiti na dva gola razlike i u tom se trenutku činilo kako se stvari ipak mogu promijeniti u našu korist, ali zaredale su greške i Zagreb se spretno vraća na veću prednost i pobjeđuje.

Odličan period imao je RK Nexe na početku drugog poluvremena gdje kreće vrlo žestoko i postiže mini seriju od 3 gola te dovodi sve u neizvjesnost. U tom trenutku se činilo kako će naši Gromovi imati snage preokrenuti utakmicu u svoju korist, ali nakon 10-tak minuta nastavka igre ponovo su zaredale naše greške i Zagreb odnosi pobjedu i finale SEHE.

Na ovoj utakmici vidjelo se kako nam je jako nedostajao Marko Mrđenović koji bi vjerujemo itekako dao svoj obol u obrani, a i još uvijek ozlijeđeni Tomi Vozab koji bi sigurno pomutio planove Zagrebašima. Uz to nedostajalo nam je i nekoliko ključnih obrana golmana Cara i Lelića za razliku od golmana Ristanovića koji je uspio zaustaviti nekoliko naših ključnih lopti.

U redovima RK Nexe za pohvaliti je odličnog Marka Buvinića koji je zabio 7 golova, Ivana Vidu sa 100% učinkom (4 gola) te Antu Gadžu (3 gola) i nezaustavljivog Marina Šipića (4 gola).

Naravno, još nije sve gotovo, jer RK Nexe sutra igra za 3. mjesto SEHA Gazprom lige, a njegov protivnik je Meshkov Brest.

Za kraj moramo ipak reći kako smo ponosni na naše igrače, Upravu kluba, navijače koji su cijele sezone s Gromovima te da je sve ovo još jedna povijesna godina za sve one koji dišu s RK Nexe.

SEHA Gazprom liga Final Four polufinale
RK PPD ZAGREB – RK NEXE 28:23(15:11)
Dvorana Victorya,  Brest

Suci: Nenad Nikolić, Dušan Stanković (Srbija)

PPD ZAGREB:
Ristanović (10 obrana), Mrakovčić 1, Božić Pavletić 2, Kontrec, Burić 2, Sršen 2, Horvat 5, Potočnik, Jotić, Mandić 3, Hrstić, Bičanić 7, Karvatski, Vlah 6, Vekić, Kastelic
Trener: Branko Tamše

NEXE: Lelić (1 obrana), Šipić 4, Gadža 3, Leban, Eter, Zrnić, Barišić Jaman, Car (5 obrana), Buvinić 7, Jelinić 1, Vida 4, Lončar, Lavrič, Tomić 1, Jaganjac 3, Celebi
Trener: Hrvoje Horvat

SEDMERCI: PPD Zagreb 2/2 (Horvat 2/2), Nexe 6/7 (Barišić Jaman 0/1, Buvinić 6/6)
ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 4 minute (Burić, Mandić), Nexe 6 minuta (Gadža, Vida, Lavrič)