Besplatna registracija

Gromovi propustili priliku za bodove u Prešovu – RK Tatran vs RK Nexe 24:22 (14:13)

Kategorija: SEHA Gazprom liga

Danas je u Prešovu odigrano 7. kolo SEHA Gazprom lige u kojoj su se ponovo susreli RK Tatran i naš RK Nexe.

Nakon što smo u 2. kolu propustili šansu za osvajanje bodova u Našicama gdje smo izgubili 26:27, u ovom 7. kolu tražili smo priliku da domaćinima iz Prešova vratimo istom mjerom. Vjeru u pobjedu imali su svi, od trenera do igrača, a naravno i navijača, jer u prvom susretu s Tatranom nismo bili uigrani, a sada nam se ipak vratilo na teren nekoliko ključnih igrača.

Nažalost, danas se te želje ipak nisu ostvarile, jer iako smo imali svoje prilike, pogotovo kada smo se konsolidirali pri kraju prvog poluvremena, u nastavku su zaredale pogreške i promašaji, a uz ključne obrane domaćeg vratara utakmica 7. kola RK Tatran vs RK Nexe završava s rezultatom 24:22 (14:13).

Ovakvim lošijim rezultatima sigurno pridonose i veliki vremenski periodi ne igranja utakmica, što je RK Nexe pokušao popraviti s nekoliko prijateljskih dvoboja. Ipak, to nije isti nivo tako da se kući ovoga puta vraćamo bez bodova.

Za kraj, ipak moramo biti donekle i zadovoljni, jer nam se nekoliko igrača vratilo na teren, a danas svakako trebamo istaknuti vrlo raspoloženog Ivana Vidu koji je od 7 upućenih lopti prema golu imao isto toliko i pogodaka. Također, za spomenuti je i povratak Tomi Vozaba, kao i njegov prvi gol nakon skoro godinu dana izbivanja zbog teške ozlijede, operacije ramena i dugog perioda oporavka, a dobru partiju odradio je Morano Car koji je ubilježio 12 obrana, koje na žalost ipak nisu pomogle u ostvarenju zacrtanog cilja, osvajanje boda u gostima u Prešovu.

Tijek prvog poluvremena

Nažalost, početak utakmice nije dobro počeo za Gromove. Nakon početnog vodstva domaćina, Tatran ubrzo pravi osjetnu razliku tako da u 14 minuti rezultat iznosi već velikih 9:4. Nekoliko minuta kasnije, serija lakih golova od strane Tatrana i u 19 minuti Nexe gubi sa čak 12:7. Ipak, RK Nexe uspijeva stabilizirati igru, te nakon dosta konfuzne igre s obje strane, promašenih zicera, Gromovi se bude, a pogotovo Ivan Vida koji prvo zabija za 13:9. Slijede ga i drugi igrači te uz odlične obrane Moreno Cara prednost domaćina se počinje lagano topiti. Ponovo odlična kombinacija i Ivan Vida pokazuje kako je u super formi nakon operacije te pogađa za smanjenje od svega +2 za Tatran. 6 minuta trebalo je domaćinu da ponovo postigne gol, ali naša jaka karika Morano Car skida nekoliko lopti na putu u gol, a Ivan Vida pokazuje svu raskoš te pogađa za svoj 4. gol na utakmici. To primorava domaćeg trenera da pokuša smiriti svoju momčad te zove minutu odmora. U tom trenutku niti to ne pomaže domaćinu, jer Gromovi imaju odličnu obranu, a Ivan Dumenčić zabija za 14:13 i tek minimalnu prednost Tatrana. Približava se kraj prvog poluvremena, promašeni sedmerac domaćina i prilika RK Nexe za poravnanje, ali na žalost do toga ne dolazi i na odmor se odlazi s +1 za domaćina. Ovoj desetominutnoj dominaciji Gromova sigurno je zaslužna, uz raspoloženog Vidu i Cara, puno bolja i čvršća obrana koja nam je toliko nedostajala u zadnjih nekoliko utakmica.

Tijek drugog poluvremena

Odlično raspoloženje RK Nexe očito je preneseno i u drugo poluvrijeme te Marko Buvinić pogađa za izjednačenje 14:14. Nažalost, to je bilo to, jer Gromovi propuštaju ponovo priliku za vodstvo, a to koristi domaćin te u 35 minuti ponovo zabija 3 gola za redom te u tom trenutku ponovo vode s 17:14. Kratki post naših rukometaša prekida Marin Jelinić, ali i to kratko traje, jer domaćin uspijeva ponovo sve vratiti na svoj mlin te u 40. minuti rezultat na semaforu iznosi 18:15. U tom trenutku obrane na obje strane rade dobar posao te je sve teže doći do čiste prilike za gol. Malo nade daje nam ponovo Ivan Vida te u 45. minuti rađa se nova, mala šansa za nešto preokrenuti,  jer rezultat iznosi svega +2 za domaćina. Nažalost, imamo osjećaj da smo u tom trenutku previše lako dobivali brze golove, a i domaći vratar Čuprina ima svoj dan te skida ključne lopte naših napadača. U 49. minuti ponovo smo na +5 za Tatran i sve se vraća na situaciju iz prvog poluvremena, što pred Gromove stavlja težak teret. To vidi i trener Hrvoje Horvat pa zove minutu odmora kako bi pokušao umiriti igrače i kako bi zadnjih 10 minuta odigrali što bolje. U tome donekle i uspijeva, jer 7 minuta prije kraja utakmice imamo rezultat 23:20. Nažalost, ponovo nekoliko propuštenih prilika, dobrih obrana domaćeg vratara i utakmica na koncu završava s rezultatom 24:22 za Tatran.

RK Tatran vs RK Nexe 24:22 (14:13)
Prešov

RK Tatran:
Cvitković, Rabek 6, Djeric 2, Lapajne 2, Krok, Cabezon 2, Urban 2, Vučko 1, Stranovsky 3, Fodorean, Michalka, Grzentic, Fech, Chupryna, Tsarapkin 1, Afanau 5
Trener: Slavko Goluža

RK Nexe:
Eter, Mileta, Mrđenović, Barišić – Jaman 3, Dumenčić 1, Car (12 obrana), Buvinić 4, Radovanović, Greganić, Jelinić 2, Vida 7, Severec 1, Pešić 2, Tomić 1, Vozab 1, Pribetić
Trener: Hrvoje Horvat

Sedmerci: RK Tatran 0/1, RK Nexe 2/2
Isključenja: RK Tatran 8 minuta (Lapajne, Urban, Vučko 4 minute), RK Nexe 4 minute (Mrđenović 4 minute)