Besplatna registracija

Gromovi protiv HC Bidasoa Irun u 2. pretkolu EHF Euro lige

Kategorija: EHF kup

RK Nexe saznao je ime protivnika u 2. pretkolu EHF Euro lige, a radi se o španjolskom rukometnom klubu Bidasoa Irun koji je u prvom kolu izbacio francuski rukometni klub PAUC što je bila svojevrsna senzacija.

Podsjetimo, 15 klubova koji su ostvarili plasman u napetom prvom krugu natjecanja pridružit će se devet momčadi koje su bile nositelji, među kojima je i RK Nexe, te dva kluba iz Bundeslige i bivši osvajači EHF kupa – Füchse Berlin i Rhein-Neckar Löwen.

Tri hrvatska predstavnika koja su se natjecala u prvom kolu (Gorica, Spačva i Dubrava) nisu uspjeli ostvariti prolazak u drugi krug.

Za kratku izjavu nakon ždrijeba zamolili smo trenera rukometnog kluba Nexe Hrvoja Horvata.

Dobili smo zahtjevnog protivnika, pred nama su dva izazovna meča. Oni su ekipa koja ima odličnu defenzivnu igru. Veseli nas što uzvrat igramo u Našicama i ta činjenica nam svakako ide u prilog.

Prva utakmica bit će klasično ispitivanje snaga, a nju moramo odigrati jako pametno, disciplinirano i postaviti se čvrsto od prvog trenutka te u drugoj utakmici na svom terenu tražiti prolaz u grupnu fazu natjecanja.” – izjavio je trener Horvat.