Besplatna registracija

Gromovi u Portugalu u velikoj drami u završnici izgubili rezultatom 28:24 (12:10)

Kategorija: EHF kup

Druga utakmica 3. pretkola EHF kupa, između SL Benfica i RK Nexe danas je odigrana u dalekom, čak 2824 kilometra Portugalu u Lisabonu.

Pred nešto manje gledatelja nego smo to navikli gledati u Našicama, rukometaši rukometnog kluba Nexe izgubili su rezultatom 28:24. Iako je gol razlika bila posve ista kao i u Našicama, zbog manjeg broja pogodaka dalje ide domaćin Benfica.

Ovom prilikom ipak zahvaljujemo domaćinu na dobroj utakmici i gostoprimstvu, kao i našim navijačima, njih 30-tak, koji su se odvažili na ovako dalek put kako bi bili potpora našim rukometašima.

Nakon što smo u Našicama prije tjedan dana nadigrali Portugalce, danas smo gledali nešto drugačiju igru. Utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme bila je puna pogrešaka na obje strane, što se itekako odrazilo i na sami rezultat utakmice, kako u prvom, ali i u drugom poluvremenu. Uglavnom se igralo gol za gol uz to što je RK Nexe uglavnom sustizao domaćina. To mu je u 27 minuti i uspjelo te je rezultat tada iznosio 10:10, ali ponovo nekoliko grešaka i na poluvrijeme se odlazi s 12:10 za domaćina.

U prvom poluvremenu istakao se Halil Jaganjac koji je svojim dalekometnim topovima domaćeg golmana ostavljao bez neke mogućnosti obrane, dok je i Moreno Car standardno bio na visini zadatka.

Drugo poluvrijeme započinje sedmercem za Benficu, ali to odlični Moreno ponovo skida. Nažalost, brzo izgubljena lopta i na semaforu je 13:10. Greške na strani RK Nexe se ponovo redaju i već smo na 15:11. Puno grešaka bilo je i na strani domaćina Benfice pa se rezultat uglavnom kretao između 2 do 4 gola prednosti za Benficu. U tom trenutku jedino su bombe Halila Jaganjca držale RK Nexe koji je u Portugalu imao svoj dan. Isto tako, Halilu se pridružio i Saša Barišić Jaman koji je brzim kontrama i također dalekometnom artiljerijom tukao po golu domaćina. Nažalost, ništa od toga nije pomoglo kako bi RK Nexe prešao ovu prepreku. Previše pogrešaka rezultiralo je i velikim problemima u realizaciji pa i koncentraciji igrača koji su u zadnjim sekundama utakmice ipak imali šansu za pobjedom, ali nažalost u tome nisu uspjeli.

Nakon ovako nesretno izgubljene utakmice, teško je bilo što reći, pa smo za mišljenje priupitali trenera Hrvoja Horvata.

Moram priznati da smo vrlo razočarani gubitkom. Loše smo otvorili prvo poluvrijeme, dok smo se u drugom uspjeli vratili u utakmicu i umjesto da ju mirno do kraja iskontroliramo mi to ovako prokockamo. Promašena dva penala i zicer i to je na koncu i rezultiralo ovim nesretnim ispadanjem iz EHF-a. Nikako nisam zadovoljan s igrom, ali smo i tako došli u drugom poluvremenu do dobre i konforne situacije i samo je nedostajala ta mirnoća u šutu. Na nama je da skupimo glave što prije, jer sve je to dio ovog s čim se bavimo. Nekada se dobiva, a nekada se nažalost i ovako nesretno gubi. Ovom prilikom želim se zahvaliti navijačima RK Nexe koji su došli za nama u Portugal. Oni su nam velika potpora, kako u Našicama, a i danas, jer tu su s nama proživljavali sve šokove tokom cijele ove utakmice. “- rekao je za kraj  trener Hrvoje Horvat.

EHF KUP QUALIFICATION ROUND 3
SL Benfica vs RK Nexe 28:24 (12:10)

SL Benfica:
Moreno 6, Marques 4, Pereira 4, Moreira 3, Nyokas 3, Carvalho 2, Martins 2, Pais 2, Ristovski 1,  Toft Hansen 1,  Antunes, Diogo Hebo, Espinha Ferreira, Molina Cosano, Pereira, Pesqueira

Nexe:
Barišić Jaman 7, Jaganjac 7,  Tomić 3, Buvinić 2, Pešić 2,  Mrđenović 1, Severec, Vida 1, Car, Dumenčić, Eter, Jelinić, Lelić, Mileta, Pribetić, Vozab

Sedmerci: Benfica 3/1, Nexe 3/1
Isključenja: Benfica 4 minute (Cosano, Pereira), Nexe 6 minuta (Mrđenović, Jelinić, Vozab)