Besplatna registracija

Gromovi učinili sve kako bi iznenadili domaćina, ali ovoga puta im to nije išlo za rukom

Kategorija: premijer liga

U Zagrebu u Kutiji šibica odigrano je i posljednje 10. kolo Lige za prvaka Hrvatske u kome je RK Nexe izgubio s 30:27 te tako ponovo zauzeo 2. mjesto na tablici.

Znali smo kako će utakmica u Zagrebu biti iznimno teška i zahtjevna, ali nada, iako mala je postojala. Nažalost, u tome Gromovi ovoga puta nisu uspjeli, ali kao što je među ostalim naglasio i sam trener Hrvoje Horvat, teren uzdignute glave možemo napustiti, jer smo sve dali od sebe, a sezonu 2018./2019. s ponosom pamtiti.

Važno je spomenuti da su dečki bili stvarno odlični i angažirani te su zaslužili svaki respekt s sezonom koja je iza njih. Pokazali su svima zube, pokazali su kako se istinski bori za svoj klub i to je ono što treba istaći u ovakvim trenucima. Uspjeli smo igrati jedan lijepi i moderan rukomet te sam iskreno ponosan što sam vodio ovakvu jednu dobru ekipu. – rekao je trener Hrvoje Horvat.

Uz mnogo lijepih trenutaka u Ligi za prvaka, svakako je dobro znati da smo se u Europi predstavili na jedan izniman i uspješan način, bilo da se radi o SEHA ligi, bilo u KUP-u EHF-a. Zbog toliko toga učinjenog i iz ovog poraza treba izvući pouke, biti ponosan na sve što je RK Nexe učinio, te u slijedeću sezonu krenuti još jače i upornije.

Danas su u prvom planu svakako Gromovi, a o drugim planovima, koji ne bi smjeli niti biti u sportu, ovoga puta nećemo govoriti, jer ih je žalosno i spominjati.

Svakako, moramo čestitati svim dečkima koji su ostavljali posljednji atom snage u veliki broj utakmica ove sezone, te im za željeti ugodne dane odmora koji su pred njima i koji su svakako zaslužili. Mnogo novih Gromova pred kraj ove sezone je došlo u naš rukometni klub, a posljednju utakmicu u dresu RK Nexe je bila za Marina Šipića, Aljaža Lavriča, Antu Gadžu, Patrika Lebana, a prije nekoliko dana otišao je i Can Çelebi. Ovom prilikom želimo svima njima puno uspjeha u nastavku rukometne karijere i veliko hvala za sve ono što su učinili za RK Nexe. Vjerujemo kako će im dani provedeni u Našicama i u dresu Gromova ostati u lijepom sjećanju, a uvjeren smo i kako će ih pamtiti i navijači koji su ih iz utakmice u utakmicu bodrili. S takvim odnosom se može malo koji klub pohvaliti, pa nam je u konačnici svima i drago da smo dio te jedne velike familije.

Liga za prvaka Hrvatske 10. kolovoz
Zagreb, Dvorana Kutija šibica
PPD Zagreb – RK Nexe 30:27 (17:13)

RK Nexe:
Lelić, Šipić 3, Gadža 7, Leban, Eter, Zrnić 2, Barišić – Jaman 3, Car (10 obrana), Buvinić 2, Greganić 2, Jelinić 4, Vida, Lončar, Lavrič, Tomić, Jaganjac 4
Trener: Hrvoje Horvat

PPD Zagreb:
Ristanović, Vori, Ereš 1, Mrakovčić 3, Božić-Pavletić 4, Kontrec 3, Burić Sršen 9, Potočnik, Ravnić, Mandić 7, Hrstić, Bićanić 1, Vlah 2, Vekić, Kastelic (14 obrana), Ristanović (2 obrane)

Sedmerci: Nexe 3/3, Zagreb 7/8
Isključenja: Nexe 10 minuta (Eter, Vida, Lavrič, Tomić, Jaganjac), Zagreb 8 minuta (Pavletić, Kontrec, Mandić, Vekić)