HC Telekom Veszprem – RK NEXE 30:25 – Mađari prvi osigurali nastup na Final Fouru u Zadru

Uzvratna 1/4 finalna utakmica SEHA Gazprom lige

HC Telekom Veszprem – RK NEXE  30:25 (14:10)

Veszprem Arena, gledatelja 2000

Suci: Michal Badura i Jaroslav Ondogrecula (Slovačka)

Nadzornik: Jan Rudinsky (Slovačka)

HC Telekom Veszprem: Manaskov 3,Omar 1, Corrales, Nenadić 5, Maqueda 2, Cupara (14 obrana),  Ligetvári 2, Marguč 6, Štrlek 1, Lukacs,  Blagotinšek 4, Mahé 4, Dörnyei, Lékai, Sipos 2

Trener: Momir Ilić

RK Nexe: Kuzmanović, Mileta, Barišić Jaman 3, Radovanović (15 obrana), Jelinić 1, Vida 1, Manci Mičević 4, Blažević, Severec 5, Godec, Moslavac 2, Tomić 5, Jaganjac, Kavčič 1, Markušić 3, Pribetić

Trener: Branko Tamše

Sedmerci.  HC Telekom Veszprem 5/6 ;  RK NEXE 1/4

Isključenja:

  • HC Telekom Veszprem 8 minuta (Maqueda 2′, Ligetvari 2′, Blagontišek 2′, Mahe 2′);
  • RK NEXE 6 minuta ( Manci Mičević 2′, Markušić 2′, Pribetić 2′)

Večerašnjim porazom u Veszprem Areni okončali smo desetu sezonu SEHA Gazprom lige. Mađari su se tako prvi plasirali na Final Four turnir u Zadru i pokušat će po četvrti put osvojiti trofej, a mi se okrećemo novoj sezoni. Za nekoliko dana slijedi nam dvomeč u Našicama s poljskim Grupa Azoty Unia Tarnow u prvom pretkolu EHF Euro lige.

Unatoč ova dva poraza, trener Branko Tamše je nakon odlično odrađenih priprema, imao prigodu odmjeriti snage protiv super kvalitetne momčadi i u globalu sigurno može bit zadovoljan. Prije svega angažmanom i načinom na koji su se uklopili novi igrači. Prostora za napredak ima jako puno, a pred nama je puno utakmica u kojima ćemo sigurno podizati formu.

Večeras smo igrali bez Halila Jaganjca i Morena Cara, briljirao je Radovanović s čak 15 obrana, a priliku su dobili i mladi igrači Godec i Kuzmanović, čekamo da se vrate Rodin i Vejin te da se oporave Kević i Bakić, tako da u predstojećem razdoblju Tamše ne mora brinuti za širinu kadra. Dečkima želimo sretan povratak kući, a mi se vidimo u utorak i srijedu u našoj dvorani.

Pripremite EU Covid certifikate i osigurajte ulaznice!