Besplatna registracija

Hrvatski Handball Team Slavonia osvojio zlato

Kategorija: Ostalo

Na najvećem svjetskom turniru Partille kupu kadetska selekcija Handball Team Slavonia godište 2007. osvojila zlato.

Jučer u Göteborgu u Švedskoj održan je zadnji dan turnira Partille kupu. Turnir se odigravao od 2. do 7. srpnja, a ove godine za Handball Team Slavonia u selekciji 2004. godište nastupili su naša dva mlada igrača RK Nexe Bodin Hrkač i Josip Kolarić, a u selekciji 2007. godište Borna Tomljanović i Filip Topalović.

Sveukupno na turniru odigrano je 3.993 utakmica, igrano je na 70 terena, a sudjelovalo je 22 tisuće sudionika iz 42 zemlje. Handball Team Slavonia je s godištem 2007. sve pobijedio te tako ostvario ogromni uspjeh i kući donio zlato, dok je godištu 2004. medalja izmakla za dlaku te su od 97 ekipa završili na 5 mjestu. To je također vrhunski uspjeh, kako svih koji su dali sve od sebe da naše dečke pripreme tako vrhunski, roditeljima, a naravno i dečkima koji su nastupili na ovom najvećem svjetskom turniru.

Trener mlađih uzrasta Rukometnog kluba Nexe Zoran Krivošija, član stručnog tima i jedan od inicijatora Handb ball team Slavonija rekao je nekoliko riječi nakon turnira.

“Što reći, imamo zlato s godištem 2007., a 2004. godište je osvojilo 5. mjesto. Osim naravno velike pohvale dečkima koji su osvojili zlato, moram posebno istaknuti i drugu ekipu koja je nesretnim “zlatnim” golom, pri rezultatu 19:19, izgubila od Danske koji su na koncu završili na prvom mjestu. Još jednom zahvaljujem svima dečkima koji su ostavili srce na terenu, a tako i svima onima koju su se uključili u ovu lijepu priču koja je ispričana u Švedskoj.”

Za kraj moramo naglasiti kako je na sportskoj razini, Švedska bila najuspješnija zemlja s pobjedama u sedam klasa, Danska šest, a Hrvatska s četiri što je samo jedan od pokazatelja dobrog rada u rukometu s djecom u Hrvatskoj. Sljedeće godine, 2019, biti će 50. obljetnica Partille kupa i uvjereni smo u još veći spektakl.


Foto: https://partillecup.com, Facebook