Besplatna registracija

Ipak se nismo uspjeli domoći četvrtfinala EHF kupa – TSV Hannover-Burgdorf vs Nexe 32:22(14:9)

Kategorija: EHF kup

U Njemačkoj u Hannoveru odigrano je 6. kolo EHF kup Grupa B između TSV Hannover-Burgdorf vs RK Nexe, gdje je domaćin pobijedio s visokih 32:22 (14:9)

Ova utakmica bila je za obje momčadi ključna te je predstavljala zadnju kartu za nastavak natjecanja u EHF kupu za ovu sezone. Znali smo kako neće biti lako otići u Njemačku i pobijediti Hannover na njihovom terenu, ali kako nada umire zadnja, tako smo se svi potajno nadali kako Gromovi mogu učiniti ovaj veliki podvig. Nažalost, bundesligaš se ovoga puta pokazao pretvrd orah te se na koncu utakmica 4. kola u Makedoniji protiv Rabotnika pokazala kao ključna, jer je za naše Gromove upravo ona bila prava prilika za ulazak u četvrtfinale EHF kupa.

U Njemačkoj je bilo stvarno sve na strani domaćina, koji niti u jednom trenutku nije dao previše šanse našim Gromovima osim da čestitaju Hannoveru koji je danas bio bolji. Već na početku prvog poluvremena sve je krenulo nizbrdo, jer su se domaćini uspjeli brzo rezultatski odvojili te je u jednom trenutku gol razlika iznosila visokih +7. Ipak, pri kraju poluvremena Gromovi su uspjeli malo smiriti igru te se na poluvrijeme odlazi s 14:9 za Hannover. Drugo poluvrijeme započinje nešto bolje za naše rukometaše, te ponovo smanjujemo na +4, ali kako utakmica ide svome kraju Hannover ponovo pojačava tempo koji mi nismo mogli pratiti te je konačni rezultat iznosio 32:22 za Hannover.

Na kraju moramo ipak pohvaliti sve igrače, podići glavu i s ponosom nastaviti s igrama, jer je i ovo veliki uspjeh što je RK Nexe učinio do sada u natjecanju EHF-a.

EHF kup Grupa B 6. Kolo
TSV HANNOVER-BURGDORF – RK NEXE 32:22 (14:9)
Swiss Life Hall Hannover
Gledatelja: 4000

Suci: Igor Covalciuc i Alexei Covalciuc
Delegat: Christian Kaschütz

HANNOVER:
Ziemer (12 obrana), Johannsen, Cehte 2, Mävers, Thiele, Pevnov 1, Häfner 4, Atman, Böhm 2, Ugalde Garcia 8, Sršen, Olsen 4, Brozović 1, Kastening 10, Büchner, Lesjak
Trener: Antonio Carlos Ortega

NEXE:
Lelić, Šipić 3, Gadža, Leban, Eter, Zrnić 2, Mrđenović, Barišić Jaman 4, Car (16 obrana), Buvinić 3, Jelinić 2, Vida 1, Lončar 2, Tomić 1, Jaganjac 2, Celebi 2
Trener: Hrvoje Horvat

SEDMERCI: Hannover 4/5 (Kastening 4/5), Nexe 4/6 (Gadža 0/1, Zrnić 1/2, Barišić Jaman 3/3)
ISKLJUČENJA: Hannover 8 minuta (Thiele, Pevnov, Böhm , Sršen), Nexe 6 minuta (Gadža, Leban, Mrđenović)