Janko, Halil i Gianfranco o prvom ciklusu priprema

Završen je prvi mini – ciklus priprema hrvatske rukometne reprezentacije za SP u Egiptu. Kauboji su jutros odradili posljednji trening i krenuli svojim kućama na kraći odmor, a novo je okupljanje zakazano već prvog dana 2021. godine. Ekipi će se tada pridružiti i Bundesligaši, odnosno igrači koji su nastupili na Final Fouru Lige prvaka. Izbornik Lino Červar objavit će konačni popis s 21 imenom igrača koji će nastaviti pripreme.

Uz trenera Hrvoja Horvata, na pripremama u Poreču bila su i tri igrača rukometnog kluba Nexe – Janko Kević, Halil Jaganjac i Gianfranco Pribetić, s kojima smo porazgovarali uoči odlaska na zasluženi odmor.

Naš prvi sugovornik bio je najiskusniji igrač Janko Kević: „Iza nas su četiri dana napornog rada, imali smo po tri treninga dnevno, tako da je ovaj period priprema bio i fizički i pšsihički vrlo zahtjevan. Uz treninge, odrađujemo i video analize, razgovore, dosta nam je bio gust raspored tako da smo slobodno vrijeme uglavnom koristili za odmor. Osobno sam vrlo zadovoljan, izuzetno motiviran i što je najvažnije osjećam se spreman. Izbornik Lino Červar nam gotovo na svakom treningu sugerira da se ugledamo na našu žensku rukometnu reprezentaciju, da budemo svi kao jedan i da se borimo da posljednje sekunde. Cure su zaista odradile odličan posao i pokušat ćemo i mi njihovim stopama. Cilj je svakako pokušati doći do polufinala, a dalje ćemo vidjeti. I mi smo osjetili podrhtavanje tla jučer, sigurno da nije jednostavno ne misliti na ovu strašnu tragediju koja se dogodila. Dosta igrača ima članove obitelji u Zagrebu i okolici, nije jednostavno ostati miran, ali moramo se koncentrirati na stvari koje su nama bitne, a to su treninzi i pripreme.”

Danas smo odradili zadnji trening i idemo svojim kućama dočekati Novu godinu u krugu obitelji. Još ne znamo tko će od nas biti pozvan za drugu fazu priprema, nadam se da ćemo sva trojica iz RK Nexe biti na popisu. Moram naglasiti da smo svi zdravi što je u ovom trenutku najbitnije, odlično smo radili i vrijeme je zapravo brzo prošlo. Zbog cijele situacije s koronavirusom tijekom priprema smo uglavnom u hotelu ili u dvorani, nismo izlazili van. Pokušavamo biti maksimalno odgovorni, a tako ćemo se ponašati i za vrijeme odmora, doček u uskom krugu naših najmilijih, malo odmora pa natrag na posao. Prije odlaska u Egipat, odigrat ćemo dvije utakmice protiv Španjolske u okviru EHF Euro Cupa – prvu u Poreču 5. siječnja te uzvrat u Madridu četiri dana kasnije. Bit će to prigoda za dodatno uigravanje momčadi i odrađivanje izbornikovih zamisli. Ekipa će biti kompletna i te bi dvije utakmice trebale biti “generalka” za Svjetsko prvenstvo. Ne znam za ostale dečke, ali ja sam osjetio potres, soba se dobro zatresla. Na kraju ove teške godine u posljednjih nekoliko dana na žalost svjedoci smo i ovog strašnog potresa s katastrofalnim posljedicama. Jako teška situacija, u mislima smo s ljudima koji su nastradali, ali bez obzira na sve, moramo biti fokusirani na našu igru. Uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe da razveselimo naše navijače kao i cijelu Hrvatsku dobrim rezultatima, znamo koliko to ljudima znači.” – rekao je Halil Jaganjac.

Djelić atmosfere s priprema reprezentacije s nama je podijelio i Gianfranco Pribetić: „Dosta smo umorni tako da koristimo svaki trenutak za odmor kako bismo bili što spremniji za idući trening. Danas je zadnji dan prvog ciklusa priprema i moram naglasiti da je atmosfera odlična, svi vrijedno radimo, dajemo svoj maksimum. Sigurno je da svi jedva čekamo Svjetsko prvenstvo, a tamo nas u našoj grupi očekuju nezgodni protivnici Katar, Japan i Angola. Primarni je cilj proći skupinu, pa onda dalje utakmicu po utakmicu. Osobno nisam osjetio podrhtavanja, no vidio sam kakvi su razmjeri. Naravno da smo svi u srcima s obiteljima stradalima u potresu, ali naš osnovni zadatak je Svjetsko prvenstvo”

Svim navijačima poželjeli su mirnu i sretnu 2021. godinu!