Besplatna registracija

Kondicija je vrlo važna u svakom sportu pa tako i u rukometu

Kategorija: Ostalo

Jučer su rukometaši rukometnog kluba Nexe odradili prvi službeni trening u 2020. godini. Nakon odmora od prvog dijela sezone naši Gromovi su se vratili na parket te marljivo treniraju za nastavak rukometnih izazova. Pred nama je već za par dana nekoliko pripremnih utakmica, od kojih je prva, već ove subote protiv domaćina RK Bjelovar. Nakon toga, 15. 01. u srijedu, slijedi domaća utakmica protiv, ekipe iz Mađarske, RK Komlo. Isto tako igrat će se dvije prijateljske utakmice u Beču te jedna na gostovanju u Mađarskoj, ali više o tome u narednim danima koji su pred nama.

Tako smo povodom početka priprema i nadolazećim prijateljskim utakmicama porazgovarali s glavnim tajnikom rukometnog kluba Nexe Franjom Lelićem te pomoćnim trenerom Mirkom Krolom.

„Ponovno smo se okupili nakon kratkog odmora te smo s ovim treningom obilježili početak priprema. Kao što znamo, nema glavnog trenera Hrvoja Horvata, koji ima obaveza u Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji kao pomoćnik izbornika Line Červara. Naime, naša rukometna reprezentacija sudjeluje na Europskom rukometnom prvenstvu koje se održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, a samo prvenstvo započinje sutra. Tako da ćemo ovaj dio priprema voditi mi pomoćnici, Ninoslav Pavelić, Mirko Krolo te moja malenkost, a trener Horvat bi se trebao priključiti krajem mjeseca, odnosno, sve ovisi koliko će Hrvatska reprezentacija daleko doći na Europskom prvenstvu, a ja se svakako nadam medalji. Pred nama je dvadesetak dana teškog i mukotrpnog rada. Pripremamo se za drugi dio sezone gdje nas čekaju prve dvije utakmice u SEHA Gazprom ligi s makedonskim klubom Eurofarm Rabotnik, koje su nam prioritetne. U ovom pripremnom dijelu sezone čeka nas čak pet prijateljskih utakmica – prva je protiv Bjelovara, zatim dvije utakmice s Komlom te dvije na gostovanju u Beču protiv RK Krems i RK Fivers. Nažalost, tako se posložilo da ćemo samo jednu prijateljsku utakmicu igrati u Našicama pred domaćom publikom i to 15. 01., u srijedu, u 19 sati protiv mađarske ekipe RK Komlo.

Današnji uvodni trening odradio je pomoćni trener Mirko Krolo, dok sutra krećemo s, da tako kažem, „žešćim” treninzima. Ekipa je dobro odreagirala na izazove s kojima su se danas susreli i to je jako dobro izgledalo. Trenutno u momčadi nema Marija Tomića, Gianfranca Pribetića i Živana Pešića koji se nalaze u svojim reprezentacijama. Međutim, Pribetić će se vratiti već u ponedjeljak, tako da će se i on priključiti ekipi na treninzima, dok se Ivan Sršen nalazi na rehabilitaciji gdje se oporavlja od operacije ramena. Marko Mrđenović ima problema s trbušnim zidom, dok Frana Miletu još malo muči stopalo koje je ozlijedio na pripremama s reprezentacijom, ali sve drugo je u najboljem redu.” – izjavio je nakon treninga glavni tajnik kluba Franjo Lelić.

Nakon treninga priključio nam se i pomoćni trener Mirko Krolo te je iznio svoje dojmove o prvom treningu, kao i o planovima za daljnje treninge i natjecanja.

„Prvi treninzi su uvijek teški pošto treba proći određeno vrijeme prilagodbe igrača, no uvjeren sam da će sve biti dobro. Kroz iduće treninge momčad treba doći na onaj nivo koji vrhunski sport danas zahtijeva – igrač mora biti izrazito pokretan, odnosno, spreman na žestoke promjene ritma u igri. Uz to snaga samog rukometaša mora biti na jako visokom nivou. Bit će malih problema s povratkom Frana Milete pošto je nezgodno ozlijedio gležanj na pripremama s Hrvatskom rukometnom reprezentacijom, a tu je još i ozljeda Marka Mrđenovića, naime, njemu je oštećen trbušni pojas. No dečki su počeli s laganim treninzima i sigurno će biti spremni za izazove koji su pred nama. Također, čekamo i da nam se Ivan Sršen vrati u proces treninga. Janko Kević, s kojim sam imao prilike raditi, je novi-stari igrač RK Nexe, i mogu reći da je on bio u samom vrhu tjelesnih sposobnosti. On je iskusan igrač i mislim da nam je igrač njegovog kalibra potreban u ovom trenutku.” – rekao je pomoćni trener Mirko Krolo.