Besplatna registracija

Konferencija za novinare uoči uzvratne utakmice – RK Eurofarm – Pelister vs RK Nexe

Kategorija: SEHA Gazprom liga

Nakon prve utakmice knock – out faze i pobjede nad RK Eurofarm – Pelister Gromovi putuju u Bitolu gdje će u srijedu odigrati uzvratni dvoboj koji odlučuje o nastavku natjecanja u SEHA Gazprom ligi. Sudeći prema prošloj utakmici RK Nexe mora zadržati jednaku igru u obrani i poboljšati napad, odnosno, smanjiti broj tehničkih pogrešaka koji su rezultat nedostatka službenih utakmica. Veseli i vijest kako se u ekipu vraća oporavljeni Halil Jaganjac koji je, zajedno s trenerom Hrvojem Horvatom, sudjelovao na konferenciji za novinare povodom uzvratne utakmice.

Trener Hrvoje Horvat se, također, osvrnuo na prošlu utakmicu te je rekao nekoliko riječi vezanih za uzvrat. “Moramo odigrati bolju utakmicu u gostima, bolju nego što smo odigrali kod kuće. Nedostajale su nam natjecateljske utakmice i to je jedan od razloga onolikog broja tehničkih pogrešaka. Moramo zadržati igru u obrani koja nas je dovela do prednosti u prvoj utakmici. Eurofarm će sigurno iskoristiti prednost domaćeg terena, odnosno, publika će raditi određeni pritisak na našu ekipu tako da ćemo morati biti jako koncentrirani na samu igru. U prošloj utakmici smo pokazali karakter, pokazali smo da možemo igrati protiv Eurofarma.” – rekao je trener Horvat, dok je Halil Jaganjac izjavio sljedeće. “Drago mi je da sam se izliječio te ću biti na raspolaganju treneru i ekipi na idućoj utakmici. Mislim da svi moramo dati sve od sebe te da moramo ponoviti obranu koju smo odigrali ovdje u Našicama. Imamo puno prostora za napredak pogotovo u napadačkom dijelu.”

Ova izuzetno bitna utakmica za Gromove na rasporedu je idući tjedan, u srijedu, 12. 02., a igrat će se, prema riječima trenera Horvata, u frenetičnoj atmosferi tako da pred RK Nexe nije nimalo lak zadatak. Utakmica će se moći pratiti na Arena Sport programu od 20:15h.