Besplatna registracija

KORDI: “NE HODAMO PO OBLACIMA!“ BOŽIĆ PAVLETIĆ: “OSTAVITI SRCE NA TERENU!“

Kategorija: SEHA Gazprom liga

3-10

Naslovna nas slika podsjeća na rujan prošle godine i veliku pobjedu rukometaša Nexea protiv gostiju iz Slovačke. Pune tribine, gromoglasno navijanje svih 60 minuta, euforija na kraju utakmice… Povijest međusobnih utakmica Nexea i Tatrana izuzetno je bogata i zanimljiva. Sve su utakmice bile prepune modernog rukometa, atraktivnih poteza, trke i nadigravanja. Bile su među najzanimljivijima u skoro četiri godine SEHA GSS lige. Tako će sigurno biti i sutra u Gradskom vrtu (19.00 sati) kada će Nexe i Tatran odigrati utakmicu 6.kola druge najjače lige svijeta.

Predstavnicima sedme sile danas su na raspolaganju bili trener Nexea profesor Zdenko Kordi te Josip Božić Pavletić, desno krilo Nexea i hrvatske juniorske reprezentacije.

Pitanja je bilo na pretek pa krenimo redom.

Zdenko Kordi o utakmici Nexe-Tatran…

Evidentna je razlika u ekipama Nexea i Tatrana u odnosu na prošlu sezonu. Mi imamo mlađu momčad s pet novih igrača, otišla su nam tri nositelja igre. Želja nam je u svakoj utakmici napraviti korak naprijed. U svaku utakmicu ulazimo sa željom za pobjedom. To je moto i princip! Radimo i pripremamo se, sama izvedba je na igračima, na terenu. Tatran je ove sezone još jači, vratio im se Kopčo i došlo je još nekoliko reprezentativaca Slovačke. Malo su mijenjali, većina igrača je godinama u klubu i jako se dobro poznaju. Upravo je to najveća vrijednost momčadi iz Prešova. Vidjeli smo dosta njihovih utakmica, a posebno je zanimljiva ona protiv banjalučkog Borca koju su pobijedili s čak 22 razlike. U svakom trenutku svaki igrač zna gdje mu se nalazi pojedini suigrač, igraju vrlo dinamičan rukomet. Vrhunska su ekipa.

Josip Božić Pavletić o sutrašnjoj utakmici…

Očekuje nas teška utakmica, svi smo svjesni snage Tatrana. Mi smo mlađi, ali mogu garantirati kako ćemo svi ostaviti srce na terenu i boriti se do posljednje sekunde utakmice. Ukoliko svatko od nas da svoj maksimum onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu. To je sigurno najvažnije! U športu ne pobjeđuje uvijek bolji. Puno je parametara koji određuju pobjednika. Sjetite se prošle sezone i naših pobjeda protiv Tatrana, Vardara, Metalurga…Naš maksimum uz dozu športske sreće donosi uspjeh. Tatran, kao i mi, igra brzo i atraktivno. Ključ uspjeha je u što manjem broju tehničkih pogrešaka. Sve naše prijašnje utakmice završavale su s puno golova, jurnjavu očekujem i sutra. Brzi centar, kontre i polukontre. Posebno treba pripaziti na Radoslava Antla koji im je možda i najbolji igrač. Ovo bi trebala biti prava poslastica za publiku i vjerujem kako će svi uživati u modernom i atraktivnom rukometu. Naravno, i u pozitivnom rezultatu za nas.

Zdenko Kordi o stanju u momčadi…

Dečki dobro rade i treniraju i to se sigurno vidjelo u utakmici protiv Radničkog. Vidjelo se to i u nekim trenucima prijašnjih utakmica, ali one nisu bile rezultatski uspješne pa se to možda i izgubilo u konačnoj slici. Velika je stvar što su igrači u pobjedi protiv Radničkog pokazali puno pozitivnih karakternih crta. Forma nam raste, svježine je sve više. Tako nastavljamo i dalje. Luka Sokolić se vraća u sastav, ali je u međuvremenu Perica Lelić završio u krevetu pa ga sutra neće biti.

Josip Božić Pavletić o prošlotjednom pritisku…

Pritisak je sada puno manji nego prije prošle utakmice. Prošli smo tjedan, a nakon uvjerljivih uvodnih poraza, sami sebe preispitivali, čak smo počeli sumnjati u vlastite kvalitete. Takva je atmosfera bila i u gradu. Pritisak je sada puno manji, dokazali smo sebi i svima kako vrijedimo i kako smo na dobrome putu. Sutra bi nam zbog toga moglo biti lakše.

…i svojoj igri te „učenju“ uz Franju Lelića.

Moja dobra igra protiv Radničkog rezultat je dobre igre cijele momčadi. Kada cijela momčad odigra dobro onda uvijek netko iskoči u prvi plan. Iskreno, ja bih bio najsretniji kada sutra ne bi zabio niti jedan gol a da mi pobijedimo. Što se Franje Lelića tiče, ja mu mogu samo zahvaliti. Igrali smo zajedno dvije godine i uvijek je bio uz mene. I savjetima i pričom i podrškom. Sada imam priliku više igrati i iskoristiti sve što sam do sada naučio. Vjerujem kako ću tu priliku dobro iskoristiti.

Zdenko Kordi o izazovima sezone…

Igramo na četiri fronta, puno će utakmica biti ove sezone. Mi nemamo veliki fond igrača, barem ne kao one najbolje momčadi. U svakom natjecanju težimo što boljem plasmanu. Osnovni nam je cilj iz utakmice u utakmicu ići s planom i u svakoj utakmici dati sve od sebe i težiti pobjedi. U tim smo ciljevima realni, ne hodamo po oblacima.

Jedan od važnijih čimbenika na putu ka uspjehu sigurno je i podrška s tribina. Svi su na kraju poželjeli pun Gradski vrt i gromoglasnu podršku igračima Nexea.