Lijepo je gledati rukomet, pogotovo kada igraju dva najjača kluba u Hrvatskoj RK Nexe i PPD Zagreb

Pred nama je završno 10. kolo Lige za prvaka Hrvatske u kome se ponovo susreću RK Nexe i PPD Zagreb. Derbi koji će se odigrati u Zagrebu u srijedu (29.05.2019.) s početkom u 19 sati odlučuje o mnogo čemu, ali najvažnije je da upravo u toj utakmici pada odluka o prvaku države.

Trenutno je PPD Zagreb prvi s dva gola prednosti, ali ukoliko bi RK Nexe pobijedio i to s 8 golova razlike, pehar za prvo mjesto bi otišao u Našice. Znamo kako je pred Gromovima iznimno težak zadatak, ali ništa nije nemoguće pa takvim stavom treba i ići na ovu utakmicu. To je posebno naglasio i trener Hrvoje Horvat koji je među ostalim rekao kako je dobra spoznaja da se odluka o prvaku odlučuje u zadnjem kolu te da se i u ovu utakmicu mora ući s pozitivom i nadom.

„U Zagreb idemo odigrati što bolju utakmicu te u njoj ići gol po gol, minutu po minutu, loptu po loptu. Vjerujem kako ćemo na kraju uzdignute glave izaći iz dvorane”

Ovaj sada već dugogodišnji derbi dvije najjače momčadi u Hrvatskoj interesira svakog ljubitelja rukometa, ali je i sve više onih koji s rukometom nemaju previše doticaja. Vjerojatan razlog ovakvom interesu izvan rukometnih granica su izvrsni potezi kako jednog tako i drugog kluba kao i velika neizvjesnost o slijedećem pobjedniku. Vrlo vjerojatno su zbog toga i dvorane uvijek dupkom pune, pogotovo u Našicama, što vjerujemo veseli svakoga tko bodri jednu ili drugu momčad. Bez publike i navijača sportska događanja ne bi imala smisla, pa tako je i u rukometu.

Zbog svega rečenog, Gromove s Krndije itekako veseli spoznaja da na utakmicama, pogotovo domaćim, neće biti sami već da će ih iz sveg glasa pratiti nekoliko tisuća ljudi. Tako je bilo cijele ove sezone, pa ovom prilikom pozivamo još jednom sve one koji mogu da dođu u Zagreb na ovaj derbi te da podrže naše Gromove, rukometaše RK Nexe, ali i rukomet kao jedan od sportova s kojim se Hrvati mogu ponositi.

Sretno Gromovi!!!