Najava utakmice – RK Poreč vs RK Nexe i KUP-a Hrvatske

Ovog vikenda uz naše Gromiće i utakmice u 1. HRLDB koje se odigravaju u Poreču te utakmice 2.HKRL – Istok u Valpovu, naša prva ekipa RK Nexe igra u sklopu 8. kola Lige za prvaka Hrvatske utakmicu protiv RK Poreč.

S domaćinom Poreč igrali smo prije tjedan dana, ali 1/4 finalu Kupa Hrvatske gdje su naši Gromovi nadmoćno dobili utakmicu, a sada ponovo odlazimo putem mora u Poreč. Ista dvorana, Veli Jože, isti protivnik, samo drugi datum. Nadamo se kako se osim datuma neće ništa drugo posebno mijenjati, jer su nam bodovi vrlo važni kako bi osigurali miran završetak sezone u Ligi za prvaka i kako bi ipak ostavili za zadnju utakmicu odluku o prvaku.

Što nas očekuje u „reprizi” utakmice ovisi, vjerujemo, isključivo o našim Gromovima koji ovih dana imaju velike pripreme vezane i za ovu, ali i utakmicu polufinala Kupa Hrvatske koja se igra 17. svibnja u 18 sati protiv PPD Zagreba. Važne su obje, a vjerujemo kako će se ipak više pažnje ovoga puta posvetiti za utakmicu u Kupu gdje bi pobjedom nad Zagrebom osigurali finale i moguće osvajanje Kupa. Ipak, treba ići redom, složiti sve kako treba, dobro se pripremiti, odraditi treninge i nadati se dobroj izvedbi naših Gromova u svim utakmicama koje su pred nama.

Naravno, ne treba zaboraviti ni utakmicu 25. svibnja koja se igra u Našicama, 9. kolo protiv RK Dubrava i koja će ujedno biti i zadnja domaća utakmica ove sezone.

Vjerujemo kako je ovako gust raspored i velike borbe na terenima diljem Hrvatske, ali i Europe u KUP-u EHF-a i SEHA Lige ostavio traga na našim dečkima, pa zbog svega onoga što su prošli i donijeli u Našice znamo kako im je podrška svih navijača vrlo važna u svakoj utakmici. Zbog toga još jednom pozivamo sve navijače Gromova da podrže naše igrače u svakoj slijedećoj utakmici kako bi ovu sezonu završili što kvalitetnije i kako bi na zasluženi odmor koji će uslijediti otišli svi zadovoljni u iščekivanju nove 2019./20. sezone.

Prije same utakmice nekoliko riječi rekao je i trener Hrvoje Horvat

Nekako smo u zadnje vrijeme stalno u Poreču, a sigurno da su nam i misli i glave već usmjerene prema tom Kupu Hrvatske. Prije svega, za očekivati je svakako jednu dobru utakmicu protiv Poreča, koja će nam sigurno poslužiti i kao dobra priprema s pozitivnom energijom kako bi što bolje i mirnih glava dočekali utakmicu protiv Zagreba.