Besplatna registracija

Najbolji regularni dio sezone SEHA Gazprom Lige za Gromove s Krndije

Kategorija: SEHA Gazprom liga

Rukometni klub Nexe sudjeluje u SEHA – Gazprom ligi od njenih početaka. Ove godine u SEHA – Gazprom ligi ostvarili su najbolji rezultat u regularnoj sezoni. Prvi put su završili u Top 4, a to će biti njihovo drugo sudjelovanje na završnom turniru. Prvi put su bili dio elite na završnom turniru na kraju sezone 2014./2015. kod domaćina Veszprema. RK Nexe je tu sezonu završio na šestom mjestu i to je bila jedina sezona u kojoj je šest klubova sudjelovalo na završnom turniru.

Ove sezone RK Nexe je uspio postići mnogo novih uspjeha. Izjednačili su svoj rekord najviše osvojenih bodova, kao i u prvoj SEHA sezoni 2011/2012 kada su osvojili 39. Također su po prvi put u povijesti slavili protiv PPD-a Zagreb.

Mario Tomić, pivot, dao je svoj osvrt na final four, prvi za mnoge igrače ove momčadi: „Želimo biti najbolji, a ako se pojavi prilika da iznenadimo jednog od favorita, pokušat ćemo ući u finale pa čak osvojiti i SEHA ligu. Ove momčadi su neke od najboljih u svjetskom rukometu, a mi ćemo učiniti sve što možemo. ”

Rukometni klub Nexe je ekipa s odličnom kombinacijom mladih igrača koji imaju ogromni potencijal te igrača s puno rukometnog iskustva. Iskusni dio momčadi predvodi svjetski i olimpijski prvak, desno krilo Vedran Zrnić, zatim je tu kapetan Marko Mrđenović, jedan od igrača Nexea koji je počeo igrati rukomet u Našicama te lijevi vanjski Saša Barišić Jaman koji je s Nexeom od ulaska u prvu rukometnu ligu. RK Nexe ima i dvojac rođen u Zagrebu, braću Lelić. Vratar Perica je još uvijek aktivan, a njegov brat Franjo je bivše desno krilo RK Nexe, a danas radi kao pomoćni trener kluba. Još jedan veteran je i Albin Eter, lijevo krilo koji je igrao u svih osam SEHA sezona.

Njihov golman Moreno Car jednostavno je eksplodirao ove sezone, vodeći je u Ligi u obranama. Kao ključ uspjeha uz njega su bili i odlični obrambeni igrači – kapetan Marko Mrđenović i Aljaž Lavrić. Izvrsni organizatori svih napada RK Nexe su Ante Gadža, Patrik Leban i Tomi Vozab. Vozab također ima vrlo visok postotak sa sedam metara i važan je u powerplay akcijama. Snaga Nexea su i njihovi igrači, dvojac Šipić – Tomić, pogotovo u akcijama sa “sedam igrača”. Dva vrlo važna igrača bili su Marin Jelinić, koji se nakon dugotrajne ozljede vratio na teren te desni bek Marko Buvinić.

“Gromovi s Krndije”, kako navijači zovu igrače RK Nexe, postali su jedan od najprepoznatljivijih brendova iz Našica i također jedan od najboljih sportskih ekipa u istočnom dijelu Hrvatske. Dakle, s puno entuzijazma, samopouzdanja i pozitivne energije idu na Final Four SEHA Gazprom lige u Brestu!

Izvor: seha-liga.com