Besplatna registracija

Nakon što se oporavio od koronavirusa u redove RK Nexe vraća se Živan Pešić

Kategorija: Ostalo

Pivot Gromova Živan Pešić bio je pozitivan na COVID-19, pokazalo je testiranje, a to je prvi takav slučaj među igračima regionalne SEHA lige. Živan se, prema preporukama epidemiologa nalazio u samoizolaciji u Našicama, a nakon dolaska iz Srbije nije bio u kontaktu ni s jednim igračem kluba ili drugim zaposlenikom. Radi obaveza u klubu te zbog cijele ekipe Pešić je obavio test koji se pokazao pozitivnim na koronavirus, ali nije imao gotovo nikakve simptome. Povodom oporavka od zaraze razgovarali smo sa Živanom koji nam je opisao kako je proveo vrijeme oporavljajući se te da li je koronavirus ostavio ikakve posljedice.

Mogu slobodno reći da se jako dobro osjećam i da jedva čekam večerašnji trening. S koronom je krenulo tako da sam početkom sedmog mjeseca dobio laganu temperaturu koja je trajala samo jedan dan i to je bilo sve od simptoma. Nakon što sam došao u Našice odmah mi je stigao rezultat testa kojeg sam napravio u Srbiji i on je pokazao da sam pozitivan na COVID-19. Nisam bio u kontaktu sa suigračima kao ni s upravom nego sam odmah otišao u samoizolaciju u kojoj sam proveo desetak dana. Zatim smo u našičkoj bolnici odradili dva testa koja su se pokazali negativnim te sam sada i službeno zdrav. Činjenica je da malo kasnim s pripremama, ali sve ću to ubrzo nadoknaditi.” – rekao je Živan te je nastavio razgovor o vremenu provedenom u samoizolaciji.

„Bio sam u stalnom kontaktu sa suigračima, trenerima, fizioterapeutima, liječnikom i predsjednikom kluba i oni su cijelo vrijeme bili upoznati s mojim zdravstvenim stanjem. Srećom, u tih desetak dana samoizolacije nisam imao nikakvih simptoma i osjećao sam se zdravim. Vjerujem da sam se zarazio na jednom vjenčanju na kojem sam bio na kraju lipnja pošto nisam izlazio nigdje drugdje, samo mi taj događaj pada na pamet. Također trebam napomenuti da se nitko iz moje bliže obitelji nije zarazio mada smo bili u stalnom kontaktu. Pred nam je prijateljska utakmica koja bi se trebala odigrati ovog petka i ja bih bio najsretniji da nastupim na njoj pošto sam željan utakmica i lopte, ali trener Hrvoje Horvatu ima zadnju riječ. I na kraju ćemo prijeći na jednu veseliju temu – 1. kolovoza se ženim, vjenčanje će biti samo kod matičara, a svatove za veći broj ljudi planiramo iduće godine.” – izjavio je, između ostalog, Živan Pešić.