Besplatna registracija

Nakon velike drame u uzvratu Gromovi su uspjeli!

Kategorija: SEHA Gazprom liga

Večeras je odigrana uzvratna utakmica knock – out faze SEHA Gazprom lige gdje je RK Nexe gostovao u Makedoniji kod rukometnog kluba Eurofarm Pelister. U prvoj utakmici RK Nexe je dobio Eurofarm s tri gola razlike koji su se pokazali dovoljnim za večerašnji dvoboj. Naime, prošla utakmica je bila obilježena s tehničkim pogreškama u igri s obje strane kojih je u večerašnjoj utakmici bilo puno manje. Gromovi su uspjeli izdržati pritisak gostujućeg terena te, bez obzira na poraz od dva gola razlike, uspjeli su se plasirati u 1/4 finale SEHA Gazproma lige.

U uzavreloj atmosferi bitolske dvorane, pred nekoliko tisuća navijača, Gromovi sjajno otvaraju utakmicu – već nakon par minuta vode s tri gola razlike. Situacija na terenu i dalje izgleda sjajno kada se nastavlja odlična međuigra Kevića i Jelinića te Nexe već u 8. minuti vodi 6:3. No, dolazi 10. minuta kada Severec dobija 2. minute isključenja i Madzovski zabija za 6:4. Slijedi period teške ige, igra se gol za gol, do 15. minute kada Eurofarm prvi put prelazi u vodstvo rezultatom 7:6. Trener Hrvoje Horvat zove minutu odmora, a nakon toga slijedi teška borba na crti gdje Živan Pešić zabija za izjednačenje, uz uzavrelu atmosferu na tribinama. Nakon minute odmora Eurofarm zabija za 8:7, a tada slijedi odgovor Kevića, Vozaba i Vide koji zabija za izjednačenje. Slijede napadi Euroframa i sjajne obrane Morena Cara. 20 minuta je igre, a na semaforu rezultat je 10:9 za Eurofarm kada domaći trener Željko Babić zove time – out. Nažalost, nakon toga Eurofarm povećava vodstvo te se na poluvrijeme odlazi s tri gola prednosti za domaćine. Trebamo napomenuti da su oba golmana imala 6 obrana u prvom dijelu dvoboja.

Početak drugog poluvremena obilježio je jako težak udarac u glavu Marija Tomića koji je, nažalost, morao napustiti teren i nadamo se da ozljeda nije ozbiljna. U igru ulazi Gianfranco Pribetić, napad je za domaćine kada Janko Kević “sijeće” napad te Mileta zabija za 14:12. Činilo se da je sve na strani Našičana, ali počinju greške u napadu (domaćini drže čvrstu liniju na devet metara) i golom Jotića domaćini odlaze na +4. Slijedi igra gola za gol te nakon nekoliko izvrsnih poteza, samo kako on zna, Janka Kevića Nexe dolazi na samo 2 gola razlike. Propuštene prilike s obje strane se nastavljaju kada trener domaćina, Željko Babić, zove minutu odmora. Ponovno dolazi do “dizanja” igre u redovima domaćina i rezultat je 20:17. Halil zabija za 20:18, gol daju i domaćini, a onda radi veza Kević – Pribetić za 21:19. Iduća akcija je za antologiju rukometa – ukradenu loptu Albin Eter sprema u mrežu za 21:20. U 23. slijedi minuti fantastična igra Kevića koji zabija, u svom stilu, s nekih jedenaest metara. Gol za gol igra se nastavlja, Eurofarm koristi prazan gol, ali za domaćine je bilo prekasno – bitku dobijaju, ali rat gube. I na kraju moramo izdvojiti sjanu igru Janka Kevića te najboljeg strijelca u redovima RK Nexe Tomislava Severeca kao i nevjerojatne obrane Morena Cara. Ovim rezultatom Gromovi nastavljaju niz uspjeha u SEHA Gazprom ligi te uskoro slijedi ožujak i četvrtfinalni dvoboj!

HC Eurofarm – Pelister – RK Nexe – 24:22 (13:10)

Dvorana: SC Boro Churlevski Bitola

Suci: Nenad Nikolić i Dušan Stojković

Delegat: Boris Ivanović

HC Eurofarm – Pelister:

Mitrevski 1, Ojleski, Markovski 2, Madzovski 3, Radovic 2, Jotic 5, Chanevski, Vegar 3, Kukoski, Velkovski 2, Ostroushko 3, Ratajec, Gradjan 2, Djukic 1, Kuzmanoski, Petrovski

Trener: Željko Babić

RK Nexe:

Eter 2, Mileta 1, Barišić – Jaman , Dumenčić, Car, Radovanović, Greganić, Jelinić 2, Vida 1, Severec 5, Pešić 2, Kević 4, Tomić 1, Jaganjac 1, Vozab 1, Pribetić 2

Trener: Hrvoje Horvat

Sedmerci: HC Eurofarm – Pelister 0/1, RK Nexe –

Isključenja: HC Eurofarm – Pelister – 4 minute (Velkovski, Ratajec), RK Nexe – 8 minuta (Severec x2, Kević, Jaganjac)