Malo smo proslavili, malo odmorili i već sutra nastavljamo

EHF Euro ligaPetak, 22. Listopad 2021.

Uh, kakva je to bila utakmica. Ne smiruju se reakcije domaćih ali i stranih medija nakon velikog podviga našičke ekipe u Francuskoj. Apsolutno opravdano, jer hrvatski je viceprvak skinuo skalp drugoplasiranoj francuskoj momčadi, u domovini svjetskih i olimpijskih prvaka, u impresivnoj Arena du Pays d’Aix. I to na kakav način, bombom Halila Jaganjca u posljednjim trenucima utakmice! Imali su Gromovi siguran bod 13 sekundi prije kraja susreta, ali dogovor za vrijeme time outa bio je da se odradi akcija s križanjem za Halila i da se ugrabi kompletan plijen. I to je pravi, sportski, natjecateljski pristup – pristup koji će razgaliti svakog pravog navijača i potaknuti na dodatnu podršku. Bez kalkulacija, vrlo odlučno i samouvjereno, jer teren je jedino pravo mjerilo vrijednosti, bez obzira na financijsku moć, individualnu kvalitetu ili ulogu favorita “na papiru”. Utakmica na jugoistoku Francuske najbolji je dokaz za to, a reakcija naših igrača, trenera, predsjednika, članova uprave i navijača s tribine najbolje svjedoče o istinskim emocijama koje su doslovno eruptirale nakon što je Halil poderao mrežu iza mladog Kalima Zahafa.

Na žalost, ovoj prekrasnoj sportskoj priči moramo dodati i jedan nimalo lijep trenutak – u 25. minuti utakmice Fran Mileta je teško ozlijedio koljeno, nakon čega je morao biti iznešen s terena i privremeno zbrinut. Čekamo službenu dijagnozu i nadamo se da nije ono najgore, je Fran je naš standardni igrač i reprezentativac. Ozljede su sastavni dio sporta, i protiv toga se ne može, no Mili je vrlo mlad i sigurno će u najkraćem mogućem roku ponovno na teren. Njegovi su suigrači i u ovoj utakmici pokazali karakter i zajedništvo i pobjedu posvetili upravo njemu. Mili, drži se !!

Dojmove nakon tekme s nama je podijelio strijelac pobjedničkog pogotka Halil Jaganjac:

Lijepu francusku priču sada ostavljamo iza nas, jer već sutra slijedi nova utakmice. Okrećemo se ponovno domaćem prvenstvu, u 7. kolu “Premijerke” dočekujemo ekipu Dubrovnika. Utakmica počinje u 20 sati, no prije toga na teren sportske dvorane OŠ kralja Tomislava naša će druga ekipa. Naime, s početkom u 16,30 sati bit će odigran derbi susret vodećih ekipa Druge hrvatske rukometne lige istok. Utakmicu 4. kola odigrat će NEXE 2 i Slatina, ekipe koje su do sada ostvarile maksimalan učinak i zasigurno nas očekuje odlična utakmica velikih rivala. Izravan prijenos možete pratiti na YouTube kanalu RK NEXE, dok će utakmica NEXE – Dubrovnik biti na YouTube kanalu HRS-a.

 

Ključne riječi

EHF Europska liga
Halil Jaganjac
PAUC Handball
RK Nexe
Podijeli s prijateljima