NEXE – Dubrovnik RKHM 43:23 (16:13)

Paket24 Premijer ligaSubota, 23. Listopad 2021.

7. kolo Paket24 Premijer HRL

RK NEXE – Dubrovnik RKHM 43:23 (16:13)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, gledatelja 500

Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (Vrpolje)

Delegat: Zlatko Ladić (Sračinec)

RK NEXE: Kuzmanović 12 obrana – 1 sedmerac), Vejin 3, Radovanović 1 ( 9 obrana – 2 sedmerca), Greganić 3, Jelinić, Vida 9, Manci Mičević 2, Velkavrh 1, Severec 2, Godec 10, Moslavac 1, Tomić, Jaganjac, Kavčič 7, Markušić 3, Pribetić 1

Trener: Branko Tamše

Dubrovnik RKHM: Raguž (9 obrana – 2 sedmerca), Tomić, Purin, Jurković 2, Pedić 3, Krešić 3, Bazdan, Bevanda 2, Jakić 3, Dobroslavić, Bukva 3, Jurić, Mekić 7, Raos

Trener: Vlado Šola

Sedmerci:  NEXE  3/7; Dubrovnik  4/8

Isključenja: NEXE 4 minute (Manci Mičević 2′,Severec 2′); Dubrovnik 12 minuta (Krešić 2′, Jakić 2′, Mekić 2′,2′, Raos 2′,2′)

Nastavljamo u pobjedničkom tonu, a nakon sjajne pobjede u na gostovanju u Francuskoj, u 1. kolu grupne faze EHF Europske lige, Gromovi su večeras odigrali redovitu prvenstvenu utakmicu 7. kola “Premijerke” protiv momčadi Dubrovnika. Gospari su nakon vrlo solidnog prvog poluvremena, ipak na kraju teško stradali i kući se vraćaju s minus 20. Zapravo, mogli su parirati upravo onoliko koliko su im domaći igrači dopuštali, jer nakon što su u drugom poluvremenu zaigrali onako kako znaju i mogu, Dubrovčani su samo mogli spašavati gol razliku, no ni u tome nisu uspjeli. Raspucala su se naša krila – Godec je pospremio 10, Vida 9, a Greganić 3. Miha Kavčič imao je stopostotni učinak postigavši 7 pogodaka, a lijepo je bilo vidjeti večeras i Doriana Markušića, koji se nakon neugodne ozljede uspješno oporavio i vratio na teren. Vidjelo se da je željan igre, a uspio je zabiti tri pogotka, što sigurno veseli trenera Tamšea koji je večeras odlučio odmoriti neke igrače.

Nema puno vremena za odmor, jer već u utorak je nova tekma. U drugom kolu EHF Europske lige – grupa C u Našice stiže švedski Sävehof. Još jedna vrhunska skandinavska ekipa, koja je u prvom kolu na svom terenu razmontirala španjolsku La Rioju s 43:31. Više nego dobar poziv svim našim navijačima i simpatizerima da dođu na tekmu i podrže naše rukometaše. Utakmica je u utorak u 18,45 sati.

 

 

Ključne riječi

Branko Tamše
Dubrovnik RKHM
Paket 24 Premijer HRL
RK Nexe
Vlado Šola
Podijeli s prijateljima