Težak poraz za kraj sezone – RK Zagreb – RK NEXE 37:23 (19:8)

Paket24 Premijer ligaČetvrtak, 23. Svibanj 2024.

Paket24 Premijer liga – Doigravanje za prvaka, 1. kolo

RK Zagreb – RK NEXE 37:23 (19:8)

ŠD Trešnjevka – Kutija šibica, Zagreb

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar), Marko Mrvica (Biograd na Moru)

Delegat: Valdimir Sokol (Novi Marof)

RK Zagreb: Kos 6, Walczak 3, Faljić 3, Klarica 6, Gojun 1, Srna 3, Grbavac (2 obrane), Horvat 1, Sirotić 1, Mandić 1 (12 obrana/2 sedmerca), Čupić 1, Dibirov 6, Franković, Kavčič 2, Glavaš 3, Suholežnik

Trener: Andrija Nikolić

RK NEXE: Račić 1, Vejin 6, Marguč 1, Car (6 obrana), Sršen 2, Radovanović (4 obrane), Jotić, Fruk, Štrlek 4, Moslavac 5, Tomić 2, Cenić 1, Javorček 1, Cohen, Melić, Pribetić

Trener: Krešo Ivanković

Sedmerci: Zagreb: 0/0; NEXE: 0/2

Isključenja: Zagreb: 2 minute (Gojun 2′);  NEXE: 4 minute (Račić 2′, Tomić 2′)Težak poraz na kraju teške i izuzetno turbulentne sezone od ekipe Zagreba, koja je po 32. put podigla pobjednički pehar i ponovno osvojila dvostruku krunu. Već sami početak utakmice nagovjestio je da se Gromovi danas u Kutiji šibica neće dobro provesti. Katastrofalno otvaranje utakmice u kojemu su rukometaši Zagreba za samo pet minuta igre poveli s nestvarnih 6:0. Morao je trener Krešo Ivanković već u 4. minuti pozvati time-out kako bi prekinuo furiozan početak Zagreba, no potpuna dekoncentracija i bezidejnost u napadu nudila je domaćim igračima prigode koje nisu propuštali. Prvi pogodak Gromovi su postigli tek u 5. minuti i do kraja poluvremena jednostavno ništa im nije polazilo za rukom. S druge strane, evidentno motivirani i odlučni Zagrebaši nemilice su povećavali prednost, koja je u 28. minuti iznosila 12 pogodaka, a na odmor se otišlo tek s jednim pogotkom manje (19:8).

U nastavku gotovo ista priča, pokušavao je trener Ivanković mijenjati koncepciju igre, nešto minuta dobili su i naši mladi igrači Javorček i Fruk, no Zagreb je danas bio puno bolja i odlučnija ekipa koja je zasluženo pobijedila i osvojila naslov. Ovacije publike zaradio je Ivan Čupić, koji je u 46. minuti izašao iz igre i na taj se način oprostio od aktivnog igranja. Uz gledatelja Čupku su zapljeskali i svi igrači na terenu zahvalivši mu za sve što je učinio za RK Zagreb i za hrvatski rukomet, a današnja je utakmica bila i posljednja sudačkom dvojcu Jurinović – Mrvica koji će svoje zviždaljke objesiti o klin.

Još jedna je sezona završena s osvojenom tutulom viceprvaka i podosta gorčine nakon svega što se događalo u proteklih nekoliko mjeseci. Ekipa će ostati na okupu još nekoliko dana, a nakon toga slijedi odmor. Za dosta igrača ovo je bila posljednja utakmica u dresu RK NEXE, no tko će sve napustiti klub i tko će doći, bit će poznato vrlo uskoro. Pred Upravom kluba sada je jako puno posla, valja složiti ekipu i dogovoriti sve detalje uoči početka priprema za novu sezonu koji je zakazan za 1. kolovoza.

Pehare i medalje rukometašima Zagreba i NEXE-a uručio je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

 

Ključne riječi

Krešo Ivanković
Paket24 Premijer liga
RK Nexe
RK Zagreb
Podijeli s prijateljima