Njihova individualna snaga protiv naše kolektivne snage – Najava 3. pretkola EHF kupa – RK Nexe vs RK Benfica

Mjesec je studeni i bliži nam se 3. pretkolo EHF kupa koje je na rasporedu u subotu, 16. 11.. Tako prvu kvalifikacijsku utakmicu Gromovi igraju protiv ekipe iz Portugala – rukometni klub Benfica, jedan od najtežih protivnika kojeg su Našičani mogli izvući. Najveća zvijezda ovog portugalskog kluba je svakako pivot svjetskih prvaka Danaca fantastični Rene Toft Hansen, a tu su još i bivši francuski reprezentativac Alix Nyokas dok je na vratima makedonski reprezentativac Borko Ristovski kao još i nekolicina portugalskih igrača koji igraju za domaću reprezentaciju. Prošle sezone u Portugalskom prvenstvu su osvojili treće mjesto, a ove drže istu poziciju nakon jedanaest odigranih kola. U drugom pretkolu su pobijedili RK Dubravu rezultatima 29:28 te 34:16, a obje utakmice su odigrane u Lisabonu.

Iskoristili smo i trenutak odmora između napornih treninga te smo razgovarali s trenerom Gromova Hrvojem Horvatom. On nam je iznio svoja razmišljanja o budućem protivniku te o svojoj momčadi kao i o utakmicama koje slijede.

„Pred nama stoji jedna sjajna porugalska ekipa s nekoliko izvanserijskih igrača – tu je Petar Đorđić, lijevi vanjski, koji uzima na sebe puno važnih odluka, a rješenja u napadu kreću od njega, na poziciji srednjaka je jedan od portugalskih reprezentativaca koji organizira igru cijele momčadi. Zatim trebamo svakako obratiti pažnju i na Nyokasa, bivšeg francuskog reprezentativca pa samim tim vidimo da su oni individualno jedna „strašna” ekipa. Naša prednost je u tome da možemo odigrati agresivniju obranu te da će nas u napadu jedna strpljivost i disciplina dovesti do pobjede, odnosno, do prolaska u grupnu fazu natjecanja EHF kupa. Trenutno je naš najveći adut igra pred domaćom publikom gdje bi trebalo doći do jedne sinergije s igračima, to jest, da se ta „pozitiva” prenese i na igralište pa vjerujem da će dečki odigrati jednu vrhunsku utakmicu u subotu. Utakmice koje slijede su nam najbitnije, za njih smo se pripremali i za njih živimo, a to će se svakako vidjeti na utakmici protiv Benfice.”

I na kraju pozivamo sve navijače i zaljubljenike u rukomet na još jedan fantastičan rukometni spektakl koji će se odigrati u subotu, 16. 11. 2019. u Sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava u 18:00 sati.