Besplatna registracija

Novi bodovi u gostima i lijepa uvertira za ono što nas za koji dan ponovo očekuje – RK Poreč vs RK Nexe 20:37 (9:19)

Kategorija: premijer liga

Završeno je i 8. kolo Lige za prvaka Hrvatske. Ovo važno kolo, pogotovo za RK Nexe, igralo se u Poreču gdje je istoimeni klub ugostio naše Gromove koji su i ovoga puta opravdali ulogu favorita. Naime, nakon 60 minuta igre RK Nexe pobijedio je s velikih 20:37 te ubilježio važne bodove i tako osigurao miran završetak ove sezone, lijepu uvertiru za skorašnji KUP Hrvatske kao i neizvjesnu završnicu u Ligi za prvaka Hrvatske.

#KLUBU+N-BOD
1.PPD Zagreb880016
2.Nexe870114
3.Dubrava84048
4.Poreč83056
5.Spačva Vinkovci82064
6.Umag80080

Tijek utakmice
Nakon početnog vodstva domaćina od 1:0, RK Nexe preuzima kontrolu te već u 9 minuti vodi s +3 pri rezultatu 2:5. U tom trenutku Gromovi dodatno povećavaju tempo igre, te do 17 minute već su na +7 i rezultat iznosi 3:10 za RK Nexe. Kako se približavao kraj prvog poluvremena RK Nexe i dalje povećava prednost te u 22 minuti vodstvo iznosi čak +10 i rezultat 4:14. U zadnjih 8 minuta prvog dijela, domaćini uspijevaju zabiti još 5 golova, ali i Gromovi ne dopuštaju nekakvo iznenađenje, te se na odmor odlazi s velikih 9:19 za RK Nexe. Drugi dio utakmice igra se u istom tonu, domaćini pokušavaju pratiti tempo gostiju, ali to im baš i ne uspijeva za rukom te se iz minutu u minutu gol razlika povećava pa na kraju utakmice rezultat iznosi velikih 20:37 za RK Nexe.

Ovom pobjedom RK Nexe je potvrdio najmanje drugo mjesto u Ligi te u konačnici osigurao vrlo zanimljivu utakmicu u 10. kolu koje će se odigrati 29. svibnja u Zagrebu protiv PPD Zagreba. Prije ove utakmice igra se još jedna utakmica u Našicama, 25. svibnja kada se susreću RK Nexe i RK Dubrava u kojoj također očekujemo bodove pa vjerujemo kako će se prvak ipak znati tek nakon tog 10. kola. U svakom slučaju završnica Lige za prvaka Hrvatske će biti vrlo interesantna i vjerujemo kako je upravo to što svaki pravi rukometni fan želi.

Napominjemo kako se prije toga igra još jedna utakmica, polufinale KUP-a Hrvastke, 17. svibnja, ponovo u Poreču, u kojoj se sastaju PPD Zagreb i RK Nexe. Nadamo se kako naši Gromovi mogu iznenaditi te i osvojiti ove godine KUP Hrvatske, jer iako je prema nekima Zagreb favorit, vjerujemo u snagu naših Gromova, a kako znamo našu kvalitetu uvjereni smo i u pobjedu.

Kratku izjavu trenera Hrvoja Horvata i igrača Ivana Vide možete pogledati ovdje:

Ukoliko niste gledali utakmicu RK Poreč vs RK Nexe možete je pogledati ovdje:

Za kraj moramo još jednom zahvaliti svim navijačima iz Našica koji su i ovoga puta pratili naše Gromove u Poreču te navijali i sigurno pridonijeli još jednoj lijepoj pobjedi.

Statistika uskoro…