Besplatna registracija

NOVI GROM – IVAN DUMENČIĆ

Kategorija: Ostalo

Približava se kraj jedne od najuspješnijih sezona RK Nexe, a nakon nekoliko novih gromova, saznali smo kako u klub dolazi još jedno novo pojačanje, Ivan Dumenčić.

Ivan trenutno živi u Zagrebu, igrao je do sada u mnogim klubovima diljem Europe, a trenutni klub mu je RK Dubrava. Ima 28 godina, igra srednjeg vanjskog, a uvjereni smo kako će našim Gromovima itekako biti od pomoći u sezoni koja je pred nama.

Kao što smo i sa ostalim novim igračima napravili intervju, tako smo razgovarali i s Ivanom, koji je iskazao stvarno oduševljenje što će moći igrati za RK Nexe.

Kako to da baš RK Nexe?

Prije svega moram reći kako mi je iznimno drago što ću postati član kluba RK Nexe. Vidim se u tome, svoju poziciju, a klub pratim već duže vrijeme. Pogotovo zadnjih nekoliko godina RK Nexe je izrastao u jedan veoma, veoma ozbiljan klub na hrvatskoj sceni. Motivira me igranje tih velikih i ozbiljnih utakmica SEHA lige i EHF kupa. Uz sve to želim postati član i dio ovako zdravog projekta i zdrave okoline kakva se može doživjeti u RK Nexe.

Tko je naviše utjecao na tvoj odabir?

Nekoliko puta sam u zadnje vrijeme bio u kontaktu s trenerom Hrvojem Horvatom, a s obzirom da je on meni već bio trener u Dubravi, odlučio sam napraviti taj korak. Trener Horvat je rekao kako me vidi u klubu kao i moju ulogu i to mi je iskreno pasalo. Treneru Horvatu svakako mogu najviše i zahvaliti što sam uspio postati to što jesam, jer me on i naučio pravom rukometu. Znam kakav je kao trener, poznam njegov sistem i neće mi biti problem uklopiti se. Gledam puno utakmica RK Nexe pa i mi to pomaže da se što prije uklopim kada dođem.

Kakav odnos imaš s ostalim igračima iz kluba RK Nexe?

Sve igrače odlično poznajem, te em što pratim kako rukomet uopće, tako i utakmice RK Nexe vidim da zajedno čine odličnu ekipu. S nekolicinom igrača sam i igrao poput Vide i Vozaba, te Lončarom u Mađarskoj, a ostale igrače znam i s terena, ali i van njega. Rukomet je malo okruženje i svi se dosta dobro poznajemo.

Osim u trenutnom klubu Dubravi, gdje si do sada igrao?

Pa moj rukometni put traje već jedno vrijeme, te sam do Dubrave igrao još u Borcu iz Banjaluke gdje sam ujedno imao i kratko iskustvo SEHA lige. Nakon toga prešao sam u Tursku u Beykoz gdje sam igrao godinu dana, a onda kratko u Mađarskoj te Emiratima u Abu Dhabiu.

Nakon velikih gradova, dolaziš u Našice. Kakav je osjećaj?

Nakon svih mnogih klubova u kojima sam bio, dolazak u Našice mi baš paše, veselim se što dolazim, a na kraju krajeva nije to ni takva velika udaljenost od kuće.

Što kažeš na navijače RK Nexe?

Uuu, to je posebno dobra priča i to me baš veseli. Pogotovo ove zadnje dvije sezone vidim da je dvorana svaku utakmicu puna. Našice i jesu jedno manje mjesto te kada se ovako dobro radi, ljudi to znaju prepoznati. Imao sam prilike i vidjeti iz prve ruke atmosferu protiv Tatabanya, punu dvoranu, ludu atmosferu i nadam se da će biti tako i do godine kada ja zaigram. – rekao je za ovaj prvi puta novi Grom Ivan Dumenčić.

Mi mu ovim putem želimo svu sreću u nastavku u dresu Gromova te da ga s veseljem pozdrave i navijači kada prvi puta zaigra i za RK Nexe.