Besplatna registracija

NOVI GROM – MORENO CAR

Kategorija: Ostalo

Dan prije početka priprema za novu sezonu u naše redove stiže još jedan mladi perspektivni golman Moreno Car. Zadnje tri sezone Moreno je izvrsno branio za RK Poreč, a nastupao je i u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske.

Kao sa svim novim Gromovima, tako smo razgovarali i s Morenom, kako o motivima dolaska u naš klub, a tako i dosadašnjoj karijeri.

Kako si se odlučio za dolazak u RK NEXE?

Razgovarao sam sa trenerom Hrvojem Horvatom i trenerom vratara Ninoslavom Pavelićem koji su željeli da dođem u klub RK Nexe. U prvom planu uvijek mi je rukometna karijera, a RK Nexe je najveći klub do sada pa vjerujem kako će mi igrački napredak biti kudikamo bolji i intenzivniji. Igranje u SEHA ligi, EHF kupu ili na drugim natjecanjima je veliki izazov u kojima svakako želim sudjelovati.

Gdje si sve igrao u svojoj karijeri?

Počeo sam igrati u Crikvenici te sam s 14,15 godina ušao u prvu ekipu. Nakon toga počeo sam igrati za RK Matulje, ali spletom okolnosti ponovno sam se vratio u Crikvenicu, te zadnje tri sezone sam bio u Poreču.

Koliko poznaš svoje buduće suigrače i kako ćeš se snaći u konkurenciji s naša dva golmana iskusnog Perice Lelića i mladog Mihaila Radovanovića?

Rukometni klub Nexe pratim više godina i naravno da mi se jako svidio. Što se tiče većeg broja golmana, za mene je najbolja kombinacija, zdrava konkurencija, jer ćemo sigurno gurati jedan drugoga. Po mom mišljenju je odlično za klub što je doveo dva mlada golmana koja su svakako perspektivna i željna dokazivanja, a uz iskusnog Lelića biti ćemo iz dana u dan sve bolji.

Velika natjecanja u SEHA ligi i EHF kupu?

Jedva čekam da počnu takva natjecanja, jer oduvijek volim izazove i dati ću sve od sebe da napravimo što bolji rezultat te da se ja kao golman dokažem.

Koliko poznaš Našice i da li ti predstavlja problem biti udaljen od kuće?

U Našicam sam boravio prvi puta proljetos i stvarno me raduje dolazak u vaš grad. Uopće mi nije važno što ću biti udaljeniji od kuće jer sve je to način odrastanja i profesionalnog ponašanja svakog igrača. Vjerujem kako ću se dobro uklopiti i raduje me činjenica da su i vaši navijači vrlo važna karika u cijelom rukometnom klubu Nexe. Jedva čekam kako pripreme, a tako i utakmice gdje ću se još više upoznati s igračima, trenerom, upravom, a pogotovo s navijačima za koje sam čuo da su odlični.

Koliko si upoznat s radom trenera Hrvoja Horvata i kako ti odgovara njegov stil igre?

Trenera Hrvoja Horvata dosta dobro poznam jer sam s njim već surađivao u reprezentaciji prije par godina, i od tada smo u dobrim odnosima. Jako je dobar trener te se nadam da ćemo imati dobru suradnju, a na meni je samo da se što prije prilagodim njegovom stilu igre, jer njegova je zadnja i to treba poštovati, a ja i volim takav odnos.