Besplatna registracija

NOVI GROM – TOMI VOZAB

Kategorija: Ostalo

Tomi Vozab

Od nove sezone RK Nexe biti će jači za još jednog novog igrača Tomi Vozaba.

Tomi koji igra na poziciji srednjeg vanjskog, prije nekoliko sezona, točnije 2012./2013. godine boravio je u rukometnom klubu Nexe, a zadnjih nekoliko godina je uspješno igrao u francuskoj ligi. Tomi je rođen 26.4.1990. godine i visok 191 cm i vjerujemo kako će našem klubu biti od velike pomoći u sezoni koja je pred nama.

U ugodnom razgovoru koji smo vodili, Tomi nam je objasnio zašto mu je RK Nexe toliko prirastao srcu, gdje je boravio zadnjih nekoliko godina i što želi pokazati u sezoni koja je pred njim u našem klubu.

Kako to da si se odlučio za ponovni dolazak u naš klub?

Nakon nekoliko godina igranja van zemlje pojavila želja za povratkom u Hrvatsku. Imao sam nekoliko dobrih opcija, ali kada sam u razgovoru s trenerom Horvatom saznao da bih mogao završiti ponovo u RK Nexe nisam dvojio niti trenutka. Hrvoje Horvat je meni trener bio i u Dubravi, poznam njegov rad i to sve je kao što sam rekao bilo dovoljno da poželim ponovo doći u Našice. U sezoni 2012./2013. kada sam prvi puta boravio u RK Nexe nisam se baš snašao, bilo je tu nekoliko stvari koje mi nisu legle, i sada to želim promijeniti i dokazati da mogu puno bolje. Želim se dokazati, pomoći rukometnom klubu Nexe u utakmicama koje su pred nama i vjerujem u ovo što radim da je dobar potez. Sada se otvorila super prilika da to ispravim. Dakle, poznajem trenera, njegov rad, ostale dečke u klubu i znam kako sve funkcionira, ukratko sviđa mi se projekt Nexea.

Tomi Vozab

Ove godine smo došli do četvrtfinala Kupa EHF-a, ponovno igramo SEHA liga. Kakva su tvoja očekivanja od nove sezone?

Sve to mi je itekako bilo važno, i naravno da sam sretan što ću biti sudionik ovakvih jakih natjecanja. U razgovoru s trenerom Hrvoje Horvatom i predsjednikom Josipom Ergovićem shvatio sam da klub ponovo ima velike ambicije. Moja je želja minimalno da klub RK Nexe ponovi te uspjehe, a pogotovo u EHF kupu. Vjerujem iskreno kako možemo napraviti još jedan iskorak više te pružiti svima još više zadovoljstva. Svjestan sam kako će biti puno dobrih, ali i teških utakmica, a to mi je i prava prilika za pokazati koliko sam napredovao igrački te se nadam da ćemo na kraju godine biti svi sretni i zadovoljni.

Reci nam nešto o svojoj dosadašnjoj igračkoj karijeri?

Rukomet sam počeo igrati s deset godina u RK Dubravi jer su i moj stariji brat i tata bili rukometaši, pa me to na neki način sve privuklo na rukometne staze. Afirmaciju sam stekao u Dubravi, a bio sam i na posudbi u Petrinji sa 17 godina. U prvoj ligi sam igrao za Goricu pa sam se ponovo vratio u Dubravu i odigrao odličnu sezonu te bio ujedno i najbolji strijelac kluba. Dobio sam tada poziv Kasima Kamenice da dođem u Našice, ali nažalost tu se ipak nisam uspio snaći. Vrlo brzo moja pustolovina s RK Nexe je tada završila i vratio sam se u Dubravu, pa nakon toga zaputio u Francusku. Tamo sam pokazao sve što znam, prve dvije godine igrao treću sam i osvojio priznanje najboljeg strijelac lige. Zatim sam bio osvajač druge lige i ponovo izabran za najboljeg srednjeg vanjskog u ligi. Igrao sam i prvu ligu u klubu Saran Loiret Handball gdje sam bio ponajbolji srednji vanjski, a zatim sam prešao u Nimes. To je stvarno jedna kvalitetna ekipa s puno vrhunskih igrača gdje sam imao sam dobru minutažu. Ipak, čim mi se ponudila opcija da pređem u Nexe prihvatio sam objeručke. Nisu bile presudne financije nego dugogodišnja želja da pokažem ono što nisam pokazao prvog puta kada sam boravio u Našicama, te da ispravim onu lošu sliku o meni iz neuspješne polu sezone.

Kako će ti bi živjeti u manjem gradu?

Volim živjeti u manjim gradovima, pa mi iskreno Našice i odgovaraju. Prije sam živio u Petrinji, a i kada sam boravio u Francuskoj živio sam u manjim gradovima. Prelaskom u Našice i u rukometni klub Nexe bliže sam roditeljima, Zagrebu i Osijeku tako da to nije problem ni što se tiče niti mene ni moje žene. Moram reći kako su mi i roditelji zadovoljniji jer će napokon moći puno lakše pratiti moje utakmice uživo. Također, naš obiteljski prijatelj Ivan Vida je također potpisao za Našice tako da se sve to lijepo posložilo.

Što misliš o današnjem načinu igre u RK Nexe i koje su razlike od prije i sada?

Iskreno, meni se sviđa što se u klubu često igra sa sedam igrača i to što trener Hrvoje Horvat voli tako kombinirati. Kako sam vidio u nekoliko posljednih utakmica koje je igrao RK Nexe, trener na neki način forsira takvu igru, a meni to paše jer sam upravo za to bio i specijalist u Francuskoj te me po tome i pamte po takvoj igri. To je igra s dva pivotmena, ima puno šuteva izvana, a pokazalo se kako protiv jačih momčadi to može donijeti prevagu. Po meni, to je vrhunska opcija i ako se to zna pravilno odigrati to može odlučiti pobjednika. Za takvu igru bio sam specijalist u Francuskoj pa se nadam da ću prenijeti sva svoja iskustva i na ekipu Nexea.

Za kraj Tomi nam je iskreno priznao kako kako jedva čeka da sezona krene te da vjeruje kako će ga i igrači i vodstvo kluba, ali i navijači prihvatiti s dobrodošlicom, a on će dati sve od sebe da opravda njihova očekivanja.

Sretno Tomi 🙂

Tomi Vozab