Besplatna registracija

NOVI GROM – Živan Pešić

Kategorija: Ostalo

Rukometna sezona 2018./2019. samo što nije iza nas, ali RK Nexe ide dalje, kako s radom, tako i s novim snagama u klubu.

Nakon što smo prije par tjedana predstavili nekoliko novih igrača koji su potpisali ugovore s RK Nexe, danas nam je došla još jedna slična informacija o novom Gromu. Naime, upravo danas potpisao je ugovor s RK Nexe i Živan Pešić, reprezentativac Srbije. Živan igra na poziciji pivotmena, ima 26 godina i uvjereni smo kako će RK Nexe s njim itekako profitirati.

Živan Pešić

Želja mi je bila doći u RK Nexe, jer osim što sam bliže doma, čuo sam o klubu sve najbolje kako od hrvatskih sadašnjih i bivših reprezentativaca, tako i drugih rukometaša i trenera.

U kojim si do sada sve klubovima igrao?

Nastupao sam puno puta s reprezentacijom gdje sam igrao i kao kadetski, juniorski i sada već godinu dana redovno kao seniorski reprezentativac. Trenutno sam u Ademaru Leon, vice prvaku Španjolske, točnije tu sam sada već drugu godinu. Sa 17 godina, dakle vrlo mlad sam otišao iz rukometnog kluba Sintelon iz Bačke Palanke u Mađarsku u Veszprém gdje sam proveo 4 sezone. 2014. godine prelazim u RK Celje gdje sam bio godinu i pol dana, a nakon toga polusezonu sam proveo u RK Partizan. Nakon toga odlazim u Vojvodinu gdje igram za istoimeni klub godinu dana, a sada već dvije godine se nalazim u Španjolskoj u Ademaru Leon.

Kako je došlo do transfera u RK Nexe?

Nakon što smo igrali kvalifikacije u 4. mjesecu Srbija i Hrvatska, predsjednik RK Nexe Josip Ergović pozvao me na razgovor i tu je među ostalim bilo govora i o mom prelasku u RK Nexe. Nakon što sam dobro razmislio o svemu,  iskreno sam se vrlo zainteresirao za taj transfer. Trenutno sam ovdje u Španjolskoj i to mi je daleko od kuće, pa mi je nekako i želja bila da budem nešto bliže svojima. Našice su puno bliže mog rodnog mjesta, na samo dva sata vožnje, pa je i to jedan od razloga zašto mi se ovaj transfer učinio privlačan i povoljan za mene. Uz to što bih bio bliže kući, više mi odgovara što je to naš jezik, što RK Nexe raste iz godinu u godinu, a tu je i SEHA liga, EHF Kup,te borba za titulu prvaka Hrvatske i što bi više rukometaš mogao i poželjeti.

Što znaš o RK Nexe?

S kim god da sam pričao o RK Nexe, mogu samo reći da sam dobio samo dobre, lijepe i pozitivne komentare. Svi su mi rekli kako je to jedan jako dobar klub, vlada pozitivna energija, klub s velikim ambicijama i naravno da mi se sve to stvarno svidjelo. Pogotovo su mi o rukometnom klubu Nexe pozitivne stvari rekli i neki od reprezentativaca Hrvatske, te su se složili kako je to odlična i mudra odluka. Isto tako novi trener Ademar Leona Manolo Cadenas mi je sve to potvrdio i imao je samo hvale na račun RK Nexe. Nakon svega toga što sam saznao, vrlo mi je drago da smo uspjeli potpisati ovaj ugovor na 3 godine.

Da li poznaš igrače RK Nexe?

Nažalost, nikada do sada u svojoj karijeri nisam igrao s RK Nexe, ali naravno da znam pojedine igrače, kao na primjer Marina Šipića s kojim sam se susretao u reprezentaciji, Antu Gadžu također znam, a poznajem i Mihajla Radovanovića.

Da li si upoznat s radom trenera Hrvoja Horvata?

Osobno nisam upoznat s njegovim radom, ali sam u međuvremenu pričao s dosta igrača koji bolje poznaju trenera i njegov rad. Svi su mi potvrdili kako jako dobar rad na treninzima te da je trener kao čovjek ok i razuman što je po meni vrlo važno u ekipi. Nažalost, nisam previše gledao utakmice RK Nexe, zbog obaveza i termina u svom dosadašnjem klubu, osim možda onu sa Zagrebom i jednu u Makedoniji. Osobno mislim da meni odgovara upravo taj balkanski stil igre, brz, fajterski i malo grublji nego što se to ovdje igra. Važno je da budemo borbena ekipa, da svi ginu jedan za drugoga i to mi se jako dopada te zbog toga mislim da ću se brzo uklopiti u sastav i sistem igre RK Nexe.

Što ti znače navijači i prelazak u grad Našice?

Uvijek je važan taj 8. igrač koji čine navijači i bez njih je jako teško bilo što postići. U svakom dosadašnjem klubu navijači su bili vatreni i oni u stvari i nose cijelu igru pa s pravom mogu vjerovati da će biti sve dobro i u Našicama. Što se tiče grada Našica, to je sve super i paše mi sve to. Ja znam koji su moji zadaci, dakle, igrati što bolji rukomet, zabijati golove, biti na pomoći drugima i RK Nexe dovesti u sami vrh rukometa ove regije.

Sretno Živane u nastavku karijere među našim Gromovima