Besplatna registracija

Osvrt na 1. HMKRL 2004. – Završnice

Kategorija: Ostalo

Po treći puta mlađi kadeti RK Nexe 2004/2005 nastupili su na završnom turniru 16 najboljih ekipa za prvaka Hrvatske. Našu regiju predstavljale su dvije prvoplasirane ekipe RK Valpovo i RK Nexe.

U samoj sezoni dominirali smo Valpovo i mi. Početkom drugog dijela sezone pojavili su se prvi problemi. Ostali smo bez jednog od standardnih igrača početne sedmorke te nekoliko bolesnih i ozlijeđenih igrača. No unatoč tomu opet smo se našli u društvu najboljih ekipa Hrvatske u ovom uzrastu.

Ako gledamo rezultatski završni turnir u Poreču nije sjajan, ali nitko nas nije nadigrao. Sve utakmice bile su vrlo dinamične i uzbudljive. U prvom susretu, prvak juga RK Solin koji je došao bez poraza u svojoj regiji. U uzbudljivoj završnici poraz 17 : 19. Druga utakmica, RK Bjelovar, prvak regije središte, 20 : 20. Dosuđen vrlo čudan sedmerac u zadnjoj sekundi susreta za Bjelovar koji tako poravnava rezultat. Treća utakmica RK Zagreb. Prvo poluvrijeme do samog kraja držimo na minimalnom zaostatku, ali u drugom dijelu odlučuje duža klupa Zagreba i kvalitetniji roster igrača. Na kraju pobjeda Zagreba 23 : 17. Četvrta utakmica Rk Trogir, gubimo dobivenu utakmicu u zadnjoj minuti 15 : 14. Peta utakmica nam donosi RK Karlovac. Isti scenarij, imamo stalno vodstvo, ali Karlovac u zadnjoj sekundi dolazi do izjednačenja i susret završava rezultatom 14 : 14. Ali zato je rukomet toliko interesantan i zanimljiv sport.

Nakon svega proživljenog igramo utakmicu sa RK Splitom gdje sam priliku dao i igračima koji su igrali manje minuta na ovome turniru, a koji su svojim radom i disciplinom bili sastavni dio naše ekipe tako da su svih 18 igrača osjetili igranje na prvenstvu Hrvatske. Na kraju zahvaljujem se igračima, navijačima te upravi kluba koja nam je omogućila odlazak na ovu završnicu. Ova perspektivna generacija mislim da ima još puno prostora za napredak u svim elementima rukometne igre i da će još dugo biti učesnici završnica za prvaka Hrvatske. – Trener Zoran Krivošija