Besplatna registracija

Osvrt trenera Hrvoja Horvata na predstojeći derbi RK Nexe vs PPD Zagreb

Kategorija: premijer liga

Prošli tjedan ljubitelji rukometa mogli su uživati u lijepim utakmicama Hrvatske reprezentacije. Prva je odigrana u Srbiji u Beogradu gdje je Hrvatska reprezentacija izvukla remi, a nakon samo nekoliko dana u Zadru igrano je i 4. kolo ponovo sa reprezentacijom Srbije gdje su naši rukometaši vrlo lako pobijedili te tako ujedno osigurali plasman na Europsko prvenstvo koje će se igrati 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Raduje činjenica kako u našoj reprezentaciji okosnicu s čak četiri igrača čine Gromovi, rukometaši RK Nexe i to Marin Šipić, Ivan Vida, Halil Jaganjac i Ante Gadža. Kao što smo već naglašavali, s toliko igrača u elitnom društvu malo koji klub se može pohvaliti, a to je sve samo dokaz predanom i kvalitetnom radu igrača, trenera, Uprave i svih onih koji rade u klubu. Vjerujemo kako je to sve i odlika svakog ozbiljnijeg kluba, a RK Nexe se svakako zadnjih godina istaknuo kao jedan od lidera Hrvatskog rukometa ove regije.

Isto tako, raduje činjenica kako su to sve prepoznali i navijači Gromova kojih je iz dana u dan i iz utakmice u utakmicu sve više i više, te dvorana kralja Tomislava polako postaje pretijesna za sve one koji žele pogledati ovako lijepe i jake utakmice. Jedna takva nam je upravo pred vratima, a naravno radi se o 5. kolu Lige za prvaka Hrvatske između RK Nexe i PPD Zagreba. Utakmica koju smo već najavili i o kojoj se ne treba previše pisati jer svi znamo o kakva se dva kvalitetna i jaka suparnika radi. Prošle godine RK Nexe je po prvi puta uspio ubilježiti pobjedu, a nakon toga igrali smo još dvije utakmice u kojima je PPD Zagreb pobijedio. Vjerujemo kako je sada pravo vrijeme za novu pobjedu naših Gromova, a s tom pobjedom osim što bi zasjeli na čelo tablice, a postoji mogućnost i osvajanja Lige za prvaka.

Uoči ovako važne utakmice nekoliko riječi rekao je i glavni trener RK Nexe Hrvoje Horvat.

„Igramo pred domaćim navijačima i tu očekujem veliku podršku i da će cijele Našice prepoznati da smo došli do te razine da možemo igrati ravnopravne utakmice s Zagrebom. Od same utakmice za očekivati je jedan pravi rukometni spektakl, mušku čvrstu i borbenu igru. Utakmica i jednom i drugom klubu znači vrlo mnogo i nadam se da će ukoliko naša izvedba bude prava biti dovoljna za pobjedu. Znamo kako je ovo prilika za velike stvari, ali mi idemo utakmicu po utakmicu pa tako i ovu koja se igra u petak. Trebamo pokušati dati svoj maksimum i biti na takvom nivou da se možemo suprotstaviti Zagrebu koji je 27 godina prvak Hrvatske. Osobno se nadam da će igrači imati koncentraciju i fokus na svojoj igri te da će navijači prepoznati trud i borbenost na terenu te se nadam da će u konačnici to odlučivati o ishodu utakmice. Svakako veseli činjenica da nam se Tomi Vozab vraća treninzima kao i Mihailo Radovanović, te ćemo neposredno prije utakmice znati da li su u sastavu ili ne dok nam još uvijek nedostaje Marko Mrđenović koji još nekoliko utakmica neće igrati.” – rekao je među ostalim trener Hrvoje Horvat.

Još jedno napominjemo kako se utakmica RK Nexe vs PPD Zagreb igra u petak 19.04.2019. s početkom u 17:30, pa se ovom prilikom pozivaju navijači da u što većem broju dođu i podrže svoje Gromove.

SRETNO!!!