Besplatna registracija

Ponovno rukometni spektakl – 3. pretkolo EHF kupa – RK Nexe vs SL Benfica

Kategorija: EHF kup

Ostao je još jedan dan do, možemo slobodno reći, najvažnije utakmice ovog dijela sezone. Kako smo već pisali, Gromovima u goste dolazi portugalska Benfica koja slovi kao dosta neugodan protivnik. U subotu na parket sportske dvorane kralja Tomislava izlaze pivot svjetskih prvaka Danaca Rene Toft Hansen, bivši francuski reprezentativac Alix Nyokas te vratar makedonske reprezentacije Borko Ristovski. Njihovi odlični individualci će se tako susresti sa zajedništvom domaće ekipe, naših Gromova. Uvjereni smo u pobjedu RK Nexe i, nadamo se sa što većom gol razlikom tako da se na uzvrat u Lisabon tjedan dana kasnije odlazi s lakoćom.

Uoči same utakmice posjetili smo trening RK Nexe te porazgovarali sa trenerom Hrvojem Horvatom i Gromom Halilom Jaganjcem. Tako nam je trener Horvat izjavio da ždrijeb nije bio naklonjen Gromovima, ali da je to i dobra stvar pošto motivacije neće nedostajati, a i svi igrači su konačno na raspolaganju. Naglasak same igre će biti na obrani, odnosno, na njenom defanzivnom dijelu za koji trener smatra da je ključ uspjeha – „Obrana pobjeđuje, a napad gubi” moto je ove utakmice. Izjavio je još i da će publika biti dodatni vjetar u leđa, odnosno, puna dvorana će svakako voditi Gromove do pobjede.

Halil je, između ostalog, izjavio da će ove dvije utakmice s Benficom obilježiti sezonu pošto su to kvalifikacijske utakmice za ulazak u skupnu fazu EHF kupa i svi su svjesni visokog uloga. I on je mišljenja da je velika prednost što se prva utakmica igra na domaćem terenu te vjeruje da će publika biti osmi igrač.

I na kraju pozivamo sve navijače i zaljubljenike u rukomet na još jedan fantastičan rukometni spektakl koji će se odigrati sutra, 16. 11. 2019. u Sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava u 18:00 sati. Ulaznice za RK Nexe vs SL Benfica, osim na ulazu u dvoranu, mogu se kupiti i u pretprodaji u Caffe baru Radić, Sport caffeu, Beer gardenu te Caffe baru Escobar.