Besplatna registracija

Poraz Gromova na teškom gostovanju u Ukrajini – HC Motor Zaporozhye – RK Nexe 33:31 (18:16)

Kategorija: SEHA Gazprom liga

U petom kolu SEHA Gazprom lige RK Nexe je gostovao u Ukrajini gdje se susreo s HC Motor Zaporozhye, ekipom koja zajedno s Vardarom drži čelo grupe A. Nakon lošeg otvaranja sezone i poraza od Vojvodine na gostovanju u Novom Sadu, domaćeg poraza od Tatrana te nesretno izgubljene utakmice od Vardara u Skoplju konačno se otvorilo u prošloj utakmici protiv gostiju iz Kine RK Beijing Sport University. Gromovi su dominantnom igrom nadvisili mladu ekipu rezultatom 40:26.

Nexe je na gostovanje kod aktualnog prvaka Ukrajine došao oslabljen zbog nedostatka nekoliko standardnih igrača pa su nam tako uz već duži oporavak Tomi Vozaba, nedostajali i Ivan Sršen, Ivan Vida, Halil Jaganjac te Mario Tomić dok su kod kuće ostali mladi Bruno Ćuić i Tomislav Kvastek.

U prvih nekoliko minuta utakmice Nexe čini par pogrešaka u obrani i domaćini dolaze do rezultata 3:1. U idućih nekoliko akcija Car brani, a Pešić i Jaman zabijaju za izjednačenje u 8. minuti. Greške u obrani Nexe-a se nastavljaju i u 13. minuti Zaporozhye odlazi na 4 gola prednosti. U 20. minuti Severec daje svoj drugi gol i Nexe dolazi na samo 2 gola zaostatka – 12:10. S dva gola viška za Motor Zaporozhye se odlazi na odmor i to rezultatom 18:16, a treba napomenuti da je u zadnjim sekundama prvog poluvremena Mrđenović dobio dvije minute isključenja zbog igranja nogom.

U nastavak Gromovi ulaze s igračem manje i domaćini zabijaju za 19:16, ali Jaman odmah smanjuje na 19:17. Nakon toga Radovanović brani, Nexe kreće u napad i ukrajinci rade prekršaj u napadu, a Kus dobija dvije minute. Mileta iskorištava sedmerac i Nexe je na samo gol zaostatka. Nastavljaju se dobre igre s obje strane i Gromovi dolaze do izjednačenja u 39. minuti, rezultat je 21:21. Nekoliko idućih napada RK Nexe ne uspijeva iskoristiti dok domaćini, uglavnom, zabijaju s desnog krila i dolaze na 5 golova prednosti. Zahvaljujući Jamanu, Pribetiću, Pešiću i Mileti te dobroj obrani u 50. minuti Nexe je u minusu samo dva gola. Gromovi nastavljaju sa sjajnom igrom i opet dolaze do izjednačenja u 55. minuti rezultatom 31:31. Nažalost, Mileta promašuje u tri naredna napada, a Kozakevych i Pukhouski zabijaju za konačnih 33:31.

Na kraju trebamo svakako istaknuti nekoliko odličnih obrana Cara i Radovanovića te sedam golova Pešića i Milete kao i veliki doprinos Saše Barišić – Jamana svojim golovima i asistencijama. RK Nexe je i u ovoj utakmici pokazao odličnu igru, ali zbog umora i neiskustva mlađih igrača nije uspio upisati novu pobjedu te vjerujemo da će skorim povratkom ozljeđenih igrača Gromovi pokazati svoje pravo lice.

HC Motor Zaporozhye – RK Nexe 33: 31 (18:16)

Suci: Ismail Matalari i Nenad Nikolovski

HC Motor Zaporozhye:

Babichev 3, Malasinskas 2, Pukhouski 7, Denysov 3, Kravchenko 1, Kozakevych 4, Dontsov 2, Jaanimaa 4, Gurkovsky 1, Zhukov 1, Kasai, Kus 1, Komok, Tiutiunnyk 1, Kireev 1, Parovinchak 2

Trener: Nikolay Stepanets

RK Nexe:

Radovanovic, Lelić, Eter, Mileta 7, Mrđenović, Barišić – Jaman 5, Dumenčić 1, Car, Buvinić 3, Greganić, Jelinić, Severec 4, Pešić 7, Pribetić 4

Trener: Hrvoje Horvat

Sedmerci: HC Motor Zaporozhye, RK Nexe 4/5

Isključenja: HC Motor Zaporozhye 4 minute (Gurkovsky, Kus), RK Nexe 4 minute (Mrđenović, Severec)