Besplatna registracija

Punom snagom naprijed! – Dvije prijateljske utakmice prije teškog gostovanja u Slovačkoj

Kategorija: Ostalo

Nakon prošlotjedne prijateljske utakmice protiv slovenske Dobove ovaj tjedan Gromovi nastavljaju s prijateljskim utakmicama i to na gostovanju u Zagrebu protiv RK Dubrave te u Samoboru protiv RK Rude. Ove prijateljske utakmice možemo slobodno nazvati i pripremnim pošto je veliki razmak između službenih utakmica u SEHA Gazprom ligi te će na taj način RK Nexe podiči razinu igre i „konsolidirati” redove.

Uoči današnje utakmice s Dubravom, koja počinje u 18:45 h, razgovarali smo i s trenerom Hrvojem Horvatom, a on nam je iznio svoje dojmove o budućim nastupima svoje momčadi kao i očekivanja od svojih igrača. „Kako smo već i napomenuli velike su stanke između utakmica što nam remeti natjecateljski ritam i trenutno je velika borba u našoj skupini, skupini A SEHA Gazprom lige. Veliki je i plus što nam se konačno, nakon dva mjeseca, vraća i Mario Tomić tako da ćemo biti kompletniji. Moramo svakako odigrati jednu utakmicu sa sastavom koji će se suprotstaviti Tatranu te dva puta Benfici u 3. pretkolu kvalifikacija za EHF kup. Utakmica s Dubravom će nam, najvjerojatnije, poslužiti kao priprema za predstojeće službene utakmice u idućem mjesecu. RK Dubrava igra jedan jako dobar rukomet sličan onome rukometnom klubu Tatran tako da vjerujem da će ta utakmica poslužiti svrsi, odnosno, da ćemo se još dodatno uigrati.

Nakon Dubrave slijedi gostovanje u Samoboru kod rukometnog kluba Rude koja nam je nešto lakša utakmica i tu smo pozvani kao gosti na obljetnici 60. godina kluba. Ovdje ćemo priliku dati igračima iz drugog plana, dobit će veću minutažu da osjete teren, a također će nam ta utakmica poslužiti i za uigravanje. Nakon toga, u ponedjeljak 4. 11. nam slijedi jedna idealna utakmica u 7. kolu SEHA Gazprom lige i to na gostovanju u slovačkom Prešovu protiv domaćeg kluba Tatrana. To nam je jako bitna utakmica kako za prolazak dalje tako i za samu ekipu pošto se kroz takve dvoboje raste i razvija. Ostali smo dužni našim navijačima pobjedu pošto nas je Tatran dobio kod kuće i pokušat ćemo vratiti ta tri boda koja smo izgubili. Nadam se dobroj utakmici s naše strane, a ona će nam pokazati i gdje se točno nalazimo u ovom periodu. I za kraj, zdravstveni karton igrača neka ostane tajna.”

Treba i napomenuti da se RK Tatran Prešov, nakon odigranih 6 kola, trenutno nalazi na 3. mjestu skupine A SEHA Gazprom lige i to sa rezultatom od 3 pobjede i 3 poraza, odnosno, 9 bodova. Gromovi bi ovom pobjedom došli do jednakog broja bodova kao i RK Tatran što bi sigurno doprinijelo neizvjesnoj završnici skupnog dijela SEHA Gazprom lige. Ovu jako bitnu utakmicu možete pogledati u ponedjeljak, 4. 11., na Arena Sport 2 kanalu od 18:30 sati.