Razgovor prije utakmice RK Nexe – Montpellier HB s golmanom Marinom Šegom

Gromovi na domaćem terenu danas igraju jednu jako uzbudljivu utakmicu u 3. kolu EHF Euro protiv legendarnog francuskog prvoligaša Montpellier-a.

Današnji dvoboj povod je za razgovor s golmanom Hrvatske rukometne reprezentacije Marinom Šegom koji ujedno brani i za već spomenuti francuski klub.

Marin nam je u razgovoru otkrio kako je igrati u Francuskoj, a kako za Hrvatsku reprezentaciju, te što misli o današnjim protivnicima kao i planovima nakon završetka karijere.

Uvijek mi je drago doći u Hrvatsku, a pogotovo u Slavoniju gdje često igram s reprezentacijom, dok u Našicama nisam bio već dugi niz godina.

Moja momčad konačno je kompletna. Imali smo problema s koronavirusom tako da smo u posljednjih mjesec dana slabo i trenirali, ali uspjeli smo u međuvremenu odigrati i dvije utakmice kroz koje smo se pokušali što više pripremiti.

Montpellier je jedna velika institucija, odavno je jedan od najboljih klubova francuske rukometne lige, a u klub se dosta ulaže pošto iza nas stoje dobri sponzori.

Nažalost, u Francuskoj je svaki dan sve više zaraženih koronavirusom, te Vlada uvodi sve oštrije mjere. Tužno je kada dođete u dvoranu i morate igrati dvoboj bez gledatelja, ali svi se moramo prilagoditi situaciji.

Pratim hrvatsku rukometnu ligu i mogu slobodno reći da je RK Nexe dosta napredovao na čelu s trenerom Hrvojem Horvatom.

Volio bih da je više ovakvih klubova u Hrvatskoj. Svakom sportašu san je igrati za svoju reprezentaciju i, mogu slobodno reći, da je došlo mojih pet minuta.

Vidim da ima i dosta dobrih mladih igrača i jako je bitno da redovito treniraju, te da imaju dobre trenere koji rade s njima i mislim da neće biti problema s golmanskim kadrom.

Moja ljubav su i kamioni, da se ne bavim rukometom bio bih vozač, pošto je moj otac imao firmu koja se bavila prijevozom, a obožavam i motore koje vozim još od malih nogu.

Iza sebe imam dugi rukometni staž, ali još me služi zdravlje i siguran sam da ću se još koju godinu posvetiti rukometu, a nakon karijere vraćam se u Međugorje obiteljskom poslu.” – rekao je, između ostalog, Marin.

I ova utakmica igra se bez navijača u dvorani, stoga svi zaljubljenici u rukomet ovu sjajnu predstavu mogu popratiti uz izravan prijenos na Arena Sport 2 kanalu od 18:45 sati.