RK Nexe pobjedom izborio Final Four Kupa Hrvatske – RK Poreč vs RK Nexe 20:31 (11:13)

U Poreču je u dvorani Veli Jože, a u sklopu 1/4 finala Kupa Hrvatske odigrana utakmica 2. kruga između RK Poreč i RK Nexe. Iako smo najavljivali kako bi utakmica mogla biti neizvjesna do kraja 60 minuta, jer se ipak igralo u Poreču, RK Nexe se pokazao kao prejak protivnik te je na kraju završilo s čak 11 golova prednosti za Gromove s rezultatom 20:31 (11:13).

Sami početak utakmice nije izgledao kako će se Poreč samo tako lako predati, jer su upravo domaćini ubilježili prva dva gola. Vrlo neizvjesno se igra tek 10-tak minuta prvog poluvremena, a nakon toga, RK Nexe slaže sve kockice, te unatoč gromoglasnoj publici, dostiže rezultat, a uskoro i prelazi u vodstvo. Na kraju prvog poluvremena RK Nexe postiže gol za 11:13 i na odmor se odlazi s minimalnom prednošću, ali dovoljnom za mirniji nastavak. U drugom poluvremenu RK Nexe stavlja u višu brzinu, pojačava obranu i radi radi brže kontre, što RK Poreč ne uspjeva pratiti, te se iz minute u minutu rezultat samo povećavao u korist naših Gromova. Na koncu, utakmica završava s velikih 20:31, za RK Nexe te ujedno odvodi naše Gromove u tako željeni Final Four Kupa Hrvatske.

I ovoga puta moramo pohvaliti sve naše igrače koji niti u jednom trenutku nisu dopustili iznenađenje, a lepršava igra i lijepe akcije su dovele do ovako visoke pobjede.

Nakon utakmice nekoliko riječi o susretu u Poreču rekli su trener Hrvoje Horvat i igrač Halil Jaganjac.

Odigrali smo dobro utakmicu, a to lijepo pokazuje i sam rezultat. Znali smo da Poreč ima dobru obranu, pogotovo se to vidjelo u prvom poluvremenu kada se na parketu vodio pravi mali rat. U tim minutama se još ništa nije znalo, obje obrane su bile prilično čvrste i tvrde, ali nama je pošlo za rukom da se uspijemo odvojiti pred sam kraj prvog poluvremena. Isto tako, mi smo bili također svjesni da oni imaju kraću rotaciju nego što je mi imamo, te da je na nama da moramo vući u leđa, držati visok tempo što se na kraju pokazalo kao dobra strategija i visokom pobjedom koja možda i nije baš realna. – rekao je trener Hrvoje Horvat

 

Teška utakmica za nas, ali na kraju ipak izborena pobjeda s čak 11 golova razlike. To je i više nego dobro, jer smo uspjeli izboriti taj tako željeni Final Four Kupa, a na nama je daljnja borba i želja da se i tu napravi što bolji rezulat. – Halil Jaganjac

Cijelu utakmicu možete pogledati ovdje: